100% natuurlijke of biologische etherische olie? - Beauty & Care BV
0
Producten
Populaire Geuren
 • Bel ons
  ← Terug naar het hoofdmenu
  Producten
  → Bekijk alle Producten
  Etherische olie
  Saunageuren
  Stoombadmelk
  Begeuring
  Massage & Verzorging
  Natuurlijk
  Overige
  ← Terug naar het hoofdmenu
  Populaire Geuren
  → Bekijk alle Populaire Geuren
  Eucalyptus
  Munt
  Lavendel
  Rozenmusk
  Hamam
  Sinaasappel
  Opium
  Overige

  100% natuurlijke of biologische etherische olie?

  100% natuurlijke of biologische etherische olie?

  Etherische oliën voor aromatherapie.
  Gelijkenissen 100% natuurlijke etherische olie en biologische etherische olie.

  De verschillen tussen 100% natuurlijke etherische olie en biologische etherische olie

  Bij natuurlijke etherische olie wordt net zo veel plantenmateriaal gebruikt om etherische olie te produceren als bij biologische etherische olie. Ze komen beiden uit dezelfde streek en ze hebben beiden dezelfde botanische naam.

   

  Wat betekent etherische olie?

  Etherisch wil zeggen vluchtig zonder een vast residu achter te laten. Natuurlijke etherische olie wil dus zeggen: geurstof die opgaat in de lucht. Natuurlijke etherische oliën worden gewonnen uit hout, kruiden, citrus, bloemen, hars en specerijen. Natuurlijke etherische olie uit harsen hebben we niet in het assortiment omdat deze heel moeilijk uit een flesje komen. Dit komt omdat deze etherische oliën veelal vast of semi-vast zijn.

   

  Waar moet je dan op letten als je pure natuurlijke etherische olie wilt?

  Let op:

  - de botanische naam
  - het land van herkomst
  - de ingrediënten
  - de waarschuwingstekens

   

  De botanische naam geeft aan van welke type plant de natuurlijke etherische olie wordt gewonnen. Het land van herkomst maakt uit omdat je dan kan zien of de natuurlijke etherische olie uit het land komt waar deze uit hoort te komen. Natuurlijke etherische oliën worden namelijk gewonnen over de hele wereld, maar meestal worden specifieke etherische oliën slechts uit een paar landen gewonnen. In de ingrediënten staan als het goed is de botanische naam van de etherische olie en de allergenen van de etherische olie. De allergenen zijn veelal de werkzame stoffen van de etherische oliën waardoor ze een bepaalde werking hebben op ons lichaam. Daarnaast zijn het waarschuwingen voor mensen die allergisch zijn voor bepaalde stoffen. Als deze allergenen er niet op staan kan het zijn dat het geen echte natuurlijke etherische olie is. De waarschuwingstekens horen er ook op te staan. Als er dus geen waarschuwingstekens op staan kan het ook zijn dat het geen echte natuurlijke etherische olie is.

   

  Waarom ruiken bepaalde natuurlijke etherische oliën met dezelfde naam anders?

  Dat komt dan vaak doordat ze uit een andere streek gewonnen worden of een andere botanische naam hebben. Zo is er bijvoorbeeld Cederhout olie Texas met de botanische naam Juniperus Mexicana en Cederhout olie Himalaya met de botanische naam Cedrus Deodora. We bieden alleen de Cederhout olie uit Texas aan. Maar de Cederhout olie Himalaya ruikt ook heel anders dan de Cederhout olie Texas. De Cederhout olie uit Texas heeft een veel rijkere houtgeur.

  Zo zijn er ook veel verschillende natuurlijke etherische oliën uit mint planten zoals de Akkermunt (Mentha Arvensis), de Pepermunt (Mentha Piperita) en de Kruizemunt (Mentha Spicata). Al deze drie etherische munt oliën ruiken anders. Deze drie natuurlijke etherische oliën hebben we wel alle drie in ons assortiment. Al deze mint soorten hebben een verfrissende en verkoelende werking en zijn kalmerend voor het hoofd.

   

   

  Welke natuurlijke etherische olie gebruik jij wel eens en voor welke toepassing?

  Laat het weten in de comments.

  Reacties

  Wees de eerste om te reageren...

  Laat een reactie achter
  * Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.