Blog - Waarom geven we elkaar cadeaus? - Beauty & Care BV

Waarom geven we elkaar cadeaus?

Waarom geven we elkaar cadeaus?

Mijn naam is Elvera Hoefmans en ik ben 17 jaar oud. Omdat ik veel van beauty en geur producten houd en het leuk vind om een goede sfeer te creëren heb ik ervoor gekozen om een blog artikel te schrijven over waarom we elkaar cadeaus geven gericht op wellness producten en een leuke sfeer creëren. De feestdagen komen er weer aan. Dat betekent voor mij gezelligheid met familie en vrienden. Wij geven elkaar ieder jaar een cadeautje. Ik vroeg me af hoe het begonnen is dat iedereen elkaar cadeaus geeft. Hoe dit veranderd is in de tijd en daarnaast geef ik nog inspiratie voor de leukste cadeaus voor hem of haar. Lees hier meer over in mijn blog.

Waarom cadeaus geven met kerst?

Toen het christendom met de viering van Jezus zijn geboorte dag zijn intrede deed in het Romeinse rijk, gaven de Romeinen elkaar al honderden jaren cadeaus in het kader van allerlei feestelijkheden. Het lag kennelijk voor de hand om de oude en nieuwe feesten tot één groot cadeaufeest te combineren. De drie wijzen uit het oosten brachten geschenken voor de pasgeboren Jezus mee. Mogelijk is dat ook van invloed geweest. Kerstsfeer

 

 

Later nam Sinterklaas het geven van cadeaus over. Nog later begon zijn 'broer', de Kerstman, ook flink uit te pakken. Inmiddels liggen de dagen waarop de cadeaus worden uitgedeeld nogal uit elkaar. Sinterklaas wordt 5 december gevierd en de christenen houden het kerstfeest op 25 december, de geboortedag van Jezus. Veel landen volgen dit gebruik.

 

Ondertussen zijn deze feestdagen in de huidige tijd een waar spektakel geworden. In september liggen de pepernoten al in de winkel en in de maanden daarop gaan we steeds meer leuke en zo origineel mogelijke cadeaus bij elkaar sprokkelen. De ene zijn voor surprise met Sinterklaas. De andere voor Sinterklaasavond en er zijn steeds meer mensen die de voorkeur geven aan de kerst omdat het dan zo’n gezellige sfeer is met de kerstboom, het lekkere eten, het samenzijn en de leuke cadeaus. Om deze tijd extra speciaal te maken hebben we cadeaus voor een fijne kerstsfeer in huis, jezelf eens goed te verwennen of iets leuks te geven aan een ander.

 

Cadeaus voor een kerstsfeer in huis: als je een gezellige sfeer in huis wilt zijn de roomsprays en geurstokjes erg geschikt. De echte wintergeuren van de roomsprays zijn winter en dennen. Die geuren geven een warme en gezellige sfeer in huis. Je kunt ook kiezen voor de geurstokjes. De echte wintergeuren zijn daarvoor winter, sinaasappel cederhout en Harmony. Zij geven een warme en gezellige sfeer bij jou thuis.

Winter roomsprayWinter roomspray Dennen roomsprayDennen Roomspray

Winter geurstokjesWinter geurstokjes

Harmony geurstokjesHarmony geurstokjes

Sinaasappel Cederhout geurstokjesSinaasappel Cederhout geurstokjes

 

 

Verwen jezelf: Tijdens de feestdagen mag je jezelf natuurlijk ook verwennen. Trakteer jezelf op deze heerlijke bad-, douche- en verzorgingsproducten. Heerlijk voor in bad is de dennen badolie. Deze dennen badolie heeft een heerlijke dennengeur. Door de groene kleur die het badwater krijgt geeft deze badolie een fijn kerst en wintergevoel. Nadat je in bad bent geweest smeer je jezelf in met een lekkere zachte bodylotion. Een echte aanrader is de Hamam bodylotion. Deze geur blijft lang op je huid zitten en verzacht de huid. Je hebt ook heerlijke scrubs voor onder de douche. Scrubzout breng je aan op een vochtige huid. Masseer scrubzout in een cirkelvormige beweging en spoel hem daarna van je huid. Na het douchen heb jij een heerlijke soepele en zachte huid. Een echte aanrader is de rozen scrub. Deze scrub geeft een romantische en knusse wintergeur.

 

dennen badolie

Dennen badolie

hamam bodylotion

Hamam bodylotion

 

 

 

 

scrubzout

rozen scrubzout

 

 

 

 

Sauna cadeaus: Wil je hem of haar verrassen met sauna geuren? Dan zit je hier goed. Je hebt verschillende sauna geuren. Wil je meer kruidige geuren of juist frisse of zoete geuren het kan allemaal.

 

Als je een kruidige geur wilt raad ik deze aan:

 

 

winter opgiet

winter opgiet

mirre opgiet

Mirre opgiet

 

 

 

Als je een frisse of zoete geur wilt raad ik deze aan:

 

   

sauna golg opgiet

sauna gold opgiet

Champagne

Champagne opgiet

granaat appel opgiet

Granaatappel opgiet

 

 

 

 

Ik hoop dat jullie nu een beter idee hebben gekregen hoe je een leuke kerstsfeer kan creëren na het lezen van mijn blog en dat ik jullie veel inspiratie heb gegeven. Als jullie nog vragen of opmerkingen hebben, dan kan je hieronder een reactie plaatsen en reageer ik zo snel mogelijk terug!

 

Groetjes Elvera

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.