Hoe gebruik je geuren juist nu op de juiste manier? - Beauty & Care BV
0
Producten
Populaire Geuren
 • Bel ons
  ← Terug naar het hoofdmenu
  Producten
  → Bekijk alle Producten
  Etherische olie
  Saunageuren
  Stoombadmelk
  Begeuring
  Massage & Verzorging
  Natuurlijk
  Overige
  ← Terug naar het hoofdmenu
  Populaire Geuren
  → Bekijk alle Populaire Geuren
  Eucalyptus
  Winter
  Munt
  Lavendel
  Rozenmusk
  Hamam
  Dennen
  Sinaasappel
  Opium
  Overige

  Gebruik geuren op de juiste manier

  Gebruik geuren op de juiste manier

  Om ervoor te zorgen dat geuren op de juiste manier gebruikt worden is het van belang dat er niet te veel wordt gedoseerd. Je kunt er voor zorgen dat een geur niet kan verbranden op de saunakachel. Ververs daarnaast de lucht iets meer dan normaal door een deur of raam langer open te zetten.

  Het gaat erom dat je de geuren op de juiste manier gebruikt. Het is fijn als een geur aanwezig is, maar als een geur te heftig aanwezig is zal deze eerder irriteren. Als geuren volgens de richtlijnen worden gebruikt die aangegeven zijn in het opgiet handboek en op de etiketten dan is de geur op de juiste manier aanwezig.

  In deze tijd is het handig om bepaalde geuren te gebruiken die minder snel over gedoseerd kunnen worden. Kijk hier voor de geuren voor nu.

   

   

  Geur niet verbranden op de kachel

  Het is van belang dat de geur niet verbrand op de saunakachel. Het beste kunnen hiervoor ijsballen worden gebruikt.

  Zie hiervoor het artikel over ijsballen maken voor de sauna.

   

  Als je water gebruikt omdat het niet mogelijk is om met ijs te werken, schep dan vanuit de bodem van je saunakuipje zodat je niet alleen de geur direct op de kachel schept. De reden dat je van onderuit moet scheppen is omdat olie en water niet met elkaar mengen. Wat dit betekend is dat de geur bovenop het water komt te liggen. Het maakt hierin niet uit of je werkt met etherische olie of opgietmiddel. In beide gevallen zal zich na een aantal seconden een olie laag bovenop het water vormen. Als je van bovenaf schept dan schep je een groot gedeelte van de geurstof ineens op de hete stenen.

   

  Het is ook mogelijk om de geur los in een kommetje te gebruiken. Giet dit kommetje over de stenen zodra dat je de stenen hebt teruggekoeld met ijs of water. Op deze manier kun je de geur ook beschermen, net als dat je dat doet met ijsballen.

   

  Tip: verdeel het ijs of het water meermalig

  Normaal gesproken giet je een vol kuipje in twee keer op. Doe dit nu bijvoorbeeld in 3 of 4 keer om te voorkomen dat de mensen bovenin last krijgen van de hitte die daar blijft hangen.

   

  Let op! Wrijf niet door de ogen wanneer er nog geurstof aan de handen kan zitten. Dit leidt tot irritatie van de ogen. Het wegspoelen van de geurstof kan wanneer je het wel in je ogen hebt gekregen het beste gedaan worden met een oogdouche. Beschik je niet over een oogdouche dan kan je ook gewoon de kraan gebruiken. Blijf in beide gevallen spoelen met geopend ooglid totdat de irritatie afneemt.

   

  Geursterktes

  De reden dat er mensen zijn die pure etherische olie of parfum gebruiken is, omdat als je het juist doseert de pure geuren voordeliger werken als opgietmiddel omdat je simpelweg minder nodig hebt. Maar dan moet je dus wel letten op de geursterktes. Meestal gebruik je bij een pure etherische olie of parfum ongeveer 10 tot 15 druppels pure etherische olie of parfum per liter water. De hoeveelheid die je het beste kunt gebruiken staat altijd op het flesje aangegeven. Geursterkte 2 is het laagste en geursterkte 6 het hoogste. Van de geuren die geursterkte 6 hebben, heb je dus beduidend minder druppels nodig dan van geuren uit geursterkte 2.

   

  Geurtonen

  Naast de geursterktes hebben we voor het combineren van geuren er bij elke geur een symbool bij staan in welke groep (citrus, hout etc) en toon de geur valt. (Boventoon, middentoon en ondertoon)
  De boventoon komt als eerste tevoorschijn en blijft ook maar even hangen, de middentoon komt na de boventoon en blijft al wat langer hangen en daarna volgt de ondertoon die het langste blijft hangen. 

   

   

  Geursterktes ingedeeld naar ons advies

  Dit kan afwijken per situatie, maar zo kan je in ieder geval zien dat het wel uitmaakt welke geursterkte een geur heeft.

   

  Geursterktes etherische olie en parfum

  Geursterkte 2 = matig: 1,50 ml. op 1 liter water. (30 druppels op 1 liter water)

  Geursterkte 3 = sterk: 1,25 ml. op 1 liter water. (25 druppels op 1 liter water)

  Geursterkte 4 = sterker: 1 ml. op 1 liter water. (20 druppels op 1 liter water)

  Geursterkte 5 = zeer sterk: 0,75 ml. op 1 liter water. (15 druppels op 1 liter water)

  Geursterkte 6 = sterkst: 0,5 ml. op 1 liter water. (10 druppels op 1 liter water)

   

  Geursterktes opgietmiddel

  Geursterkte 1 = zwak 8,75 ml. op 1 liter water.

  Geursterkte 2 = matig: 6,25 ml. op 1 liter water.

  Geursterkte 3 = sterk: 5 ml. op 1 liter water.

  Geursterkte 4 = sterker: 3,75 ml. op 1 liter water.

  Geursterkte 5 = zeer sterk: 2,5 ml. op 1 liter water.

   

  Geursterkte sauna opgiet basic

  Alle opgiet basic geuren hebben dezelfde geursterkte. Gebruik hiervan dus 10 ml op 1 liter water.

   

   

  Geuren Mengen

  Bij sommige geuren met een hoge geursterkte is het handig om geuren te mengen zodat deze minder sterk over komen wanneer ze op de kachel worden geschept. Pure geuren en sauna opgietmiddelen met een lage geursterkte zullen minder snel het hoesten opwekken aangezien deze minder snel worden overgedoseerd. Geuren die onvergeeflijk zijn bij overdosering zijn vaak heel goed te combineren met geuren die wat vergeeflijker zijn.

   

  Hiervoor kunnen mixen van ons gebruikt worden zoals bijvoorbeeld:

  Winter mix als vervanger voor Kaneel

  Herfst mix als vervanger voor Patchouli

  Munt Fris mix als vervanger voor Menthol Kristallen

  Hamam mix als vervanger voor Lemongrass

   

  Natuurlijk kan hieraan ook zelf invulling gegeven worden. Laat de creatieve zijde de vrije loop en sla lekker aan het experimenteren.

   

   

   

  Luchtverversing

  Lucht ook iets meer dan normaal door een deur of raam langer open te zetten zodat je de lucht ververst en meer verse zuurstof in de cabine brengt.

   

   

  Tips of vragen

  Als je zelf nog tips hebt voor opgietmeesters om beter om te gaan met geur of vragen hebt aan ons, laat dat dan hieronder weten.

  Reacties

  Wees de eerste om te reageren...

  Laat een reactie achter
  * Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »