Hoe kan je tijd en geld besparen bij een groot opgiet team? - Beauty & Care BV
0
Producten
Populaire Geuren
 • Bel ons
  ← Terug naar het hoofdmenu
  Producten
  → Bekijk alle Producten
  Etherische olie
  Saunageuren
  Stoombadmelk
  Begeuring
  Massage & Verzorging
  Natuurlijk
  Overige
  ← Terug naar het hoofdmenu
  Populaire Geuren
  → Bekijk alle Populaire Geuren
  Eucalyptus
  Munt
  Lavendel
  Rozenmusk
  Hamam
  Sinaasappel
  Opium
  Overige

  Hoe kan je tijd en geld besparen bij een groot opgiet team?

  Hoe kan je tijd en geld besparen bij een groot opgiet team?

  Heb je ook een opgiet team voor de opgietingen in je sauna? Lees dan dit blog artikel en zie hoe je geld en tijd kan besparen.

  Opgieten in de sauna kan met verschillende producten

  Bij een opgiet team van 15 personen of meer is het moeilijk om iedereen dezelfde hoeveelheid opgietmiddel in de sauna te laten gebruiken. Bij een kleiner team is dit geen probleem. Daarom hebben we pure geuren, sauna opgietmiddel en sauna opgiet basic in het leven geroepen. 

   

   

  Etherische olie en etherische olie mix

  1 vestiging tot 10 opgieters

  Pure geuren

  Bij de pure geuren zoals etherische olie, etherische olie mixen en parfums moeten de saunameesters de druppels tellen en zijn ze dus vrij lang bezig om 1 geur klaar te maken voor de opgieting. Dit is alleen interessant voor professionals die goed weten wat de verschillende geursterktes van de pure geuren inhouden en druppelsgewijs de geuren toe willen voegen aan ijsballen of het opgietwater.

   

  De pure geuren werken wel het goedkoopste als ze op de juiste manier gedoseerd worden, maar omdat de meeste saunameesters eerder een scheutje in een sauna emmer gieten in plaats van de druppels gaan tellen kom je hier vaak bedrogen bij uit. Bij de pure geuren kan je 15 tot 40 druppels pure geur per liter water gebruiken. 20 druppels = 1 ml. Kijk hierbij naar de geursterktes van de pure geuren in het opgiet handboek.

   

  De meeste sauna's gebruiken de 100 ml etherische olie, etherische olie mix en parfum flesjes als ze met pure geuren werken omdat hier een handig pipetje op zit en hierbij de geuren in donkerbruine glazen flessen zitten.

  Als je graag met pure geuren wilt werken, volg dan de clinic sauna opgieten en etherische oliën zodat je minder snel fouten maakt.

   

   

   

  sauna opgietconcentraat

  1 vestiging, 11 tot 20 opgieters

  Sauna opgietmiddel

  Minder sterk en makkelijker te doseren is ons sauna opgietmiddel. Bij sauna opgietmiddel heb je ook al minder snel last van overdosering. Bij een team tot 15 personen zou ik dan ook sauna opgietmiddel aanraden.

   

  Bij sauna opgietmiddel mag je 2,5 tot 9 ml opgiet gebruiken per liter water.

  Kijk hierbij nog wel naar de geursterktes om de juiste verhoudingen te bepalen.

   

  Sauna opgietmiddel wordt het meeste gebruikt omdat sommige vestigingen met een kleiner team het ook fijn vinden als ze iets minder secuur hoeven te zijn bij het opgieten. 

   

   

  Sauna opgiet basic Harmony

  Meerdere vestigingen of 20+ opgieters

  Sauna opgiet basic

  Bij meerdere centra met vele sauna opgietmeesters is het handiger om te werken met sauna opgiet basic.

   

  Sauna opgiet basic is handig om overdosering in de sauna te voorkomen. Bij opgiet basic zijn alle geursterktes gelijk en kunnen alle geuren gedoseerd worden met 10 ml per liter water in een opgietsessie. De geurvolgorde is hierbij nog wel van belang.

   

  Deze geuren zijn minder sterk, maar veel opgieters vinden het wel fijn dat ze niet meer hoeven na te denken over de geursterktes. Daarnaast zijn de prijzen van deze geuren ook allemaal ongeveer gelijk. 

   

   

  Geurvolgorde opbouw op basis van tonen

  In geuren wordt er gebruik gemaakt van tonen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een boventoon, middentoon en een ondertoon.

  De boventoon komt als eerste tevoorschijn en blijft niet zo lang hangen, de middentoon komt na de boventoon tevoorschijn en blijft al wat langer hangen en de ondertoon komt als laatste tevoorschijn en blijft ook het langste hangen.

   

  Gebruik van tonen bij een opgieting

  Begin het liefste met een boventoon of middentoon, gebruik daarna een boventoon, middentoon of ondertoon en sluit af met een middentoon of ondertoon. Als je eerder in de opgietsessie een ondertoon gebruikt dan kan je de geur weer neutraliseren met een Sinaasappel opgiet, Dennen opgiet of Citroen opgiet. In het opgiet handboek staat onder het kopje geurvolgorde een overzicht van alle boventonen, middentonen en ondertonen. 

   

   

  Conclusie hoe je tijd en geld kan besparen

  Het ligt aan de grote en aan de kennis van je team welke producten je het beste kunt gebruiken. Daarnaast gaat het er ook om of je de moeite wilt nemen om je team op te leiden door middel van de clinic sauna opgieten en etherische oliën. Ook is het van belang dat je team na de clinic bereid is om meer moeite te doen als je met de pure geuren wilt gaan werken.

   

  Tijd besparen doe je vooral met sauna opgiet basic omdat de saunameester minder na hoeft te denken en het enkel erbij gieten van de vloeistof kost minder tijd dan druppels tellen.

   

  Geld besparen doe je vooral met een goed opgeleid team dat op de juiste manier druppels telt en de pure geuren gebruikt.

  Reacties

  Wees de eerste om te reageren...

  Laat een reactie achter
  * Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.