Ingrediënten etherische olie en parfum - Beauty & Care BV
0
Producten
Populaire Geuren
  • Bel ons
    ← Terug naar het hoofdmenu
    Producten
    → Bekijk alle Producten
    Etherische olie
    Saunageuren
    Stoombadmelk
    Begeuring
    Massage & Verzorging
    Natuurlijk
    Overige
    ← Terug naar het hoofdmenu
    Populaire Geuren
    → Bekijk alle Populaire Geuren
    Eucalyptus
    Winter
    Munt
    Lavendel
    Rozenmusk
    Hamam
    Dennen
    Sinaasappel
    Opium
    Overige

    Ingrediënten etherische olie en parfum

    Ingrediënten etherische olie en parfum

    Onze etherische oliën zijn 100% puur. Op het etiket staan achter de botanische naam van de etherische olie nog andere ingrediënten weergegeven. Dit zijn de allergenen van de betreffende etherische olie. Als deze stoffen van een bepaalde etherische olie niet achter de botanische naam vermeld staan kan het zijn dat het geen echte etherische oliën zijn.

    Deze allergenen zorgen ervoor dat de etherische olie een bepaalde werking heeft. De allergenen worden ook vermeld voor mensen die allergisch zijn voor bepaalde bestanddelen. Dit is te vinden bij de bestanddelen die achter de botanische naam van de etherische olie staan.

    Een voorbeeld is Bergamot olie waarbij er op het flesje de volgende ingrediënten vermeld staan. Ingredients: Citrus Bergamia Peel oil (botanische naam), D-Limonene (allergeen), Linalool (allergeen), Citral (allergeen), Geraniol (allergeen)

    Al deze allergenen zijn de natuurlijke allergenen die in Bergamot olie aanwezig zijn.

     

    1.1.1             De volgende ingrediënten achter de botanische naam verder omschreven:

     

    1. D-Limonene
    2. Linalool
    3. Geraniol
    4. Coumarin
    5. Citral
    6. Citronellol
    7. Isoeugenol
    8. Eugenol
    9. Farnesol
    10. Benzyl Benzoate
    11. Benzyl Salicylate
    12. Benzyl Alcohol
    13. Cinnamyl Alcohol

     

    1.1.1.1           D-Limonene

    Limoneen komt in veel planten voor, met name komt D-limonene voor in de etherische olie van citrusvruchten. In mindere mate wordt het aangetroffen in de etherische olie van bloemen, zaden en andere plantendelen.

     

    1.1.1.2           Linalool

    Isomeren van linalool komen in tal van planten voor, met name in de etherische olie van rozenhout. In mindere mate wordt het bijvoorbeeld aangetroffen in lavendel. Ook de esters van linalool, zoals linalylacetaat, komen in diverse etherische oliën voor. Linalool wordt met name gebruikt als grondstof voor de productie van vitamine E. Daarnaast is linalool een veel gebruikte geur- en smaakstof.

     

    1.1.1.3           Geraniol

    Geraniol komt in veel soorten planten voor, bijvoorbeeld de Roos en Palmarosa. De etherische olie kan uit de plant worden gewonnen door stoomdestillatie. Met name Palmarosa olie bevat veel geraniol, het werd hier in 1871 uit geïsoleerd door Jens Peter Jacobsen. Het is nog steeds een van de meest gebruikte isolaten in de parfumindustrie.

     

    1.1.1.4           Coumarin

    Coumarine is een stof die in vele soorten planten (gewoon reukgras, veenreukgras, akkerhoningklaver, rolklaver) en bijvoorbeeld bij kaneel en tonkabonen voorkomt. De naam is afkomstig van het Spaanse cumarú, de tonkabonenboom.

    Coumarine is, samen met een aantal verwante stoffen, verantwoordelijk voor de typische hooigeur van drogend en gedroogd gras. Bij het drogen van de planten komt de stof vrij uit de suikerketens waar het in de levende plant aan gebonden is. Coumarine en verscheidene van haar verbindingen werden vroeger als smaakstof gebruikt.

     

    1.1.1.5           Citral

    Citral komt voor in de olie van een groot aantal planten: Citroenmirte (90-95%), Litsea Cubeba (70-85%), Citoengras (65-85%), citroenverbena (30-35%), Citroenmelisse, Citroen en Sinaasappel. Geranial heeft een sterke citroengeur. De geur van Neral is ook citroenachtig, maar minder sterk en zoeter. Citral wordt daarom als geurstof in de parfumindustrie gebruikt. Citral wordt ook als geurstof toegevoegd aan citroen olie om de geur te versterken. Citral heeft ook een sterke antibacteriële werking.

     

    1.1.1.6           Citronellol

    Citronellol of dihydrogeraniol is een natuurlijk voorkomend acyclisch terpeen. Citronellol komt voor in Citronella, Citroengras (50%), Geranium, Pelargonium en Rozen olie (18-55%). Het heeft een fris, bloemige citrusgeur. De stof komt voor als een kleurloze stroperige vloeistof en is vrij lang houdbaar. Citronellol wordt gebruikt in parfum voornamelijk als hartnoot of terwijl als middentoon, in shampoo, deodorant, haargel, zeep en als stof voor insectensprays.

     

    1.1.1.7           Isoeugenol

    Isoeugenol is een phenylpropeen, een propenyl-vervangend guaiacol. Een phenylpropanoide, komt voor in de etherische oliën van planten als de Ylang-Ylang (Cananga odorata). Isoeugenol kan gesynthetiseerd worden van Eugenol en werd gebruikt voor het produceren van Vanillin. Isoeugenol is een vloeistof. Isoeugenol wordt gebruikt in producten zoals zeep en shampoo.

     

    1.1.1.8           Eugenol

    Eugenol komt in veel soorten planten voor. Etherische olie van kruidnagel en kaneelblad bestaan voor het grootste deel uit Eugenol. Het is de stof die de kenmerkende geur bij sommige tandartsen veroorzaakt.

     

    1.1.1.9           Farnesol

    Farnesol is een kleurloze vloeistof met een bloemengeur. De stof is een sesquiterpeen en komt van nature voor in anijs-, jasmijn- en rozenolie en heeft een hormoonfunctie bij sommige insecten. Farnesol wordt gebruikt als geurstof en heeft een antibacteriële werking en wordt hiervoor ook toegepast in cosmetica.

     

    1.1.1.10        Benzyl Benzoate

    Benzyl Benzoate wordt gebruikt als fixeermiddel in geurstof composities. Het fixeermiddel zorgt ervoor dat de geur langer waarneembaar blijft.

     

    1.1.1.11        Benzyl Salicylate

    Benzyl Salicylate heeft een zoet-bloemige geur en komt voor in de etherische olie van verscheidene bloemen, vooral uit de Orchideeën-, de Cactusfamilie en Kruidnagel. Het wordt geïsoleerd uit de etherische olie van tuinanjers (Dianthus Caryophyllus). Het wordt gebruikt als UV-absorptie in cosmetische producten.

     

    1.1.1.12        Benzyl Alcohol

    Benzyl Alcohol is een kleurloze vloeistof met een zwakke aromatische geur. De stof is een natuurlijk bestanddeel van verschillende etherische oliën, waaronder Ylang Ylang olie en absolues van Jasmijn en Hyacint. Het heeft ontsmettende eigenschappen.

    Benzylalcohol is matig oplosbaar in water, maar in alle verhoudingen mengbaar met andere alcoholen en di-ethylether. Zoals alle alcoholen reageert benzylalcohol met carbonzuren onder vorming van esters. Daarnaast wordt het zowel zuiver als veresterd gebruikt als geur- en smaakstof in bijvoorbeeld zeep, parfum en levensmiddelen.

     

    1.1.1.13        Cinnamyl Alcohol

    Cinnamyl Alcohol wordt gewonnen uit Kaneel bladeren. Cinnamyl alcohol heeft een geur die beschreven kan worden als zoet, balsem, hyacint, kruidig, groen, poeder, kaneel-achtig en wordt gebruikt in de parfumbranche en als deodorant.

     

    De werkingen van etherische oliën staan hieronder per etherische olie in een overzichtelijke tabel.

    Beauty & Care doet geen claims over diagnose, de inhoud is enkel informatief bedoeld. Houd er rekening mee dat de informatie niet geëvalueerd is door medische deskundigen en raadpleeg bij gebruik voor medische toepassingen daarom altijd een deskundige arts.

    Reacties

    Wees de eerste om te reageren...

    Laat een reactie achter
    * Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.