Ontspannende etherische oliën - Beauty & Care BV
0
Producten
Populaire Geuren
 • Bel ons
  ← Terug naar het hoofdmenu
  Producten
  → Bekijk alle Producten
  Etherische olie
  Saunageuren
  Stoombadmelk
  Begeuring
  Massage & Verzorging
  Natuurlijk
  Overige
  ← Terug naar het hoofdmenu
  Populaire Geuren
  → Bekijk alle Populaire Geuren
  Eucalyptus
  Winter
  Mint
  Lavendel
  Rozenmusk
  Hamam
  Dennen
  Sinaasappel
  Opium
  Overige

  Ontspannende etherische oliën

  Ontspannende etherische oliën

  De 8 belangrijkste etherische oliën om mee te ontspannen worden hieronder weergegeven.
  Al deze etherische oliën zijn natuurlijk, onverdund of versneden en voldoen aan de Europese farmacopee. Deze etherische oliën zijn geschikt voor aromatherapie. Inname mag alleen op doktersadvies. Deze etherische oliën nooit puur op de huid gebruiken. Meng ze altijd eerst in bijvoorbeeld Zoete Amandel olie voordat je de massage olie op de huid gebruikt. Etherische olie wordt gebruikt in de aromatherapie ter ontspanning of voor de heerlijke kruidige geur in aromabranders, aromastones of geurverstuivers.

  De 8 etherische oliën die in de aromatherapie gebruikt worden voor de ontspannende werking

  Lavendel etherische olie


  1. Lavendel olie


  Kalmeert en werkt hierdoor rustgevend. Lavendel olie heeft een zoet, bloemig-kruidig en balsemiek-houtig aroma. Lavendel olie komt uit Frankrijk en wordt verkregen door middel van stoomdestillatie. Deze etherische olie wordt gebruikt om een ontspannende werking te geven aan een massage olie. Lavendel etherische olie wordt gemengd met Tea Tree etherische olie voor in gezichtsmaskers tegen acné.

  Litsea Cubeba etherische olie


  2. Litsea Cubeba olie


  Litsea Cubeba etherische olie werkt goed tegen spierpijn, angst en depressies. Ze heeft een intense citroenachtige, frisse, fruitige geur. Litsea Cubeba etherische olie wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie uit de Litsea Cubeba Pers in China. Deze etherische Litsea Cubeba olie is familie van de citrusgeuren.

  Ylang Ylang etherische olie

   

  3. Ylang Ylang olie


  Ylang Ylang betekent; bloemen der bloemen en heeft een kruidig, kamferachtig aroma. Deze etherische olie is goed te gebruiken om te ontspannen, bij stress en depressies. Ylang Ylang etherische olie wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie uit de Cananga Adorata in Madagascar. Deze etherische olie werkt goed bij slapeloosheid en heeft een algemeen verzorgende en hydraterende werking op de huid. Dit is een van de weinige betaalbare etherische oliën gedestilleerd uit bloemen.

  Sinaasappel etherische olie

   

  4. Sinaasappel olie


  Gebruik deze Zoete Sinaasappel olie als u zich blij en gelukkig voelt en ervaar hoe ze overeenkomt met uw eigen geluk. Gebruik het ook als u zich ongelukkig voelt en laat u erdoor verwarmen.
  Sinaasappel olie heeft een fris, droog, bijna bloemig aroma met een rijke, zoete ondertoon. Etherische sinaasappel olie kan goed gemengd worden met citrusgeuren en met Mint en Lavendel.
  Etherische olie van zoete sinaasappel olie wordt gewonnen uit de Citrus Sinensis door koude persing (handmatig of machinale persing) uit de buitenste schil van de bijna rijpe vrucht. Indien u sinaasappel olie in zoete amandel olie gebruikt dient u de massage olie in 1 x op te maken anders wordt hij zuur na een paar dagen. Daarnaast is het van belang dat u niet direct na de massage gaat zonnen, wacht hier dus 1 a 2 uur mee.

   

  Mandarijn etherische olie

   

  5. Mandarijn olie


  Etherische Mandarijn olie werkt goed tegen angst/stress en zorgt voor een vrolijke sfeer. Mandarijn olie (Citrus Reticulata) heeft een intens zoet, bijna bloemig fris citrus aroma. Deze rode Mandarijn olie is een etherische olie die gewonnen wordt door persing uit mandarijn schillen van Citrus Nobilis. Deze etherische olie heeft een zoete geur die lijkt op geschilde mandarijnen. Mandarijn olie heeft een ontspannende werking en is zeer geliefd bij kinderen en baby's. Kinderen worden blij en rustig van Mandarijn olie. Daarom wordt Mandarijn olie ook veelal de kinderolie van de etherische oliën genoemd. Maar ook voor volwassenen is deze etherische olie zeer geschikt om weer positieve gedachtes te krijgen. Van Mandarijn olie wordt dus iedereen weer gelukkig. Mandarijn olie is uitermate geschikt in verzorgende kinderproducten en op aromastones.

  Salie etherische olie

   

  6. Salie olie


  Salie etherische olie heeft een ontspannende werking en wordt veelal gebruikt om huizen te reinigen en gebruikt tegen depressies. Deze etherische Salie olie heeft een kruidig, warm, balsemiek aroma.
  Salie olie wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie uit de Salvia Officinalis in Dalmatië. Salvare betekent genezen - vroeger werden de eigenschappen uit de olie gebruikt om de spijsvertering te bevorderen. De Salvia officinalis is een kleine struik die bloeit met paarse bloemetjes. De plant wordt vooral gebruikt als kruid en is met name bekend uit de Italiaanse keuken. Let op: gebruik salie niet tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoeding.

   Petit Grain etherische olie

   

  7. Petit Grain olie


  Petit Grain olie heeft een fris-bloemige en houtig-kruidige citrusgeur. Petit Grain etherische olie behoort tot de citrusgeuren.
  Petit Grain olie werd vroeger onttrokken aan de groene onrijpe sinaasappelen als ze nog zo groot als kersen waren. Vandaar de naam Petit Grain of 'kleine korrels'. Nu wordt de ontspannende etherische olie van Petit Grain gewonnen uit de Citrus Dulcis door middel van stoomdestillatie uit de bladeren en twijgen van dezelfde boom die bittere Sinaasappel olie en Oranjebloesem produceert. Het is een van de klassieke ingrediënten van eau de cologne.

  Petit Grain olie werkt goed:
  - tegen stress
  - voor de creativiteit
  - opwekkend
  - tegen vet haar en een onzuivere huid
  - om de huid te verstevigen

  Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en niet de olie (verdund) op de huid gebruiken als je kort erna gaat zonnen.

   Lemongrass etherische olie

   

  8. Lemongrass olie


  Etherische Lemongrass olie werkt kalmerend op het zenuwstelsel en heeft daarom ook een ontspannende werking. Lemongrass etherische olie heeft een sterke citrus geur en wordt ook wel citroengras olie genoemd. Deze etherische olie wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie uit de fijngehakte verse en gedeeltelijk gedroogde bladeren. Lemongrass olie behoort tot de citrus familie en kan dus goed gecombineerd worden met andere citrusgeuren. In de oosterse landen zoals Thailand, China en India wordt Lemongrass ook in drankjes en veel in het eten gebruikt. Lemongrass olie wordt in Nederland ook wel Citroengras olie genoemd. Citroengras is een soort lang gras wat wel tot 1,5 meter hoog kan groeien. Deze citroengras etherische olie wordt gewonnen uit de Cymbopogon Flexuoses. Lemongrass olie is een zuiverende etherische olie. Let op Lemongrass etherische olie altijd verdunnen in Zoete Amandel olie alvorens deze op de huid te gebruiken. Gebruik deze etherische olie niet tijdens de zwangerschap.

   

   

   

   

  Gebruik van etherische oliën

   

  Hieronder staan een aantal voorbeelden hoe bovenstaande ontspannende etherische oliën kunnen worden toegepast.

   

   

        Aromastone

  Aromastone:

  Doe 2 a 3 druppels etherische olie op een aromastone en zet de aromastone op een plek neer dat niemand hem ziet of zet hem op een plek neer dat in ieder geval baby's of kinderen er niet aan kunnen zitten.

         Aromabrander Japan


  Aromabrander:

  Doe water in het bakje van de aromabrander en voeg 3 tot 5 druppels etherische olie toe aan het water in de aromabrander. Steek het waxinelichtje onder in de aromabrander aan als je in dezelfde ruimte blijft.

         Aroma diffuser

  Aroma diffuser:

  Doe het 20 ml flesje etherische olie in de aroma diffuser en zet het gewenste programma aan. Hoe langer de diffuser aan staat hoe meer geur deze in de ruimte verspreid.

        Sauna emmer

   

  Sauna:


  Voeg 1,25 ml (25 druppels) etherische olie toe aan 1 liter ijs / water in het saunakuipje.

          Zoete Amandel olie, massage en body olie

   

  Massage olie of basis olie:


  Voeg 1 ml (20 druppels) etherische olie toe aan 250 ml massage olie.

  Gezichtsmasker met ontspannende etherische olie

   

  Gezichtsmasker:


  Voeg 10 druppels etherische olie toe aan 20 gram klei pakking poeder en 20 ml water of Argan olie.

  Bodylotion neutraal

   

  Bodylotion:


  Voeg 1 ml (20 druppels) etherische olie toe aan 250 ml bodylotion.

             Lavendel sauna opgietmiddel

  Lampe Berger:


  Gebruik sauna opgietmiddel op basis van etherische olie puur in de Lampe Berger.

   

   

  Ontspannende etherische olie mixen om zelf thuis te mixen:


  Mandarijn olie met Lavendel olie (Beauty geur)
  Lemongrass olie met Lavendel olie (Hamam mix)
  Lavendel olie met Mandarijn olie en Citroen olie (Ontspannend, kruidig, citrus)
  Lavendel olie met Bergamot olie en Sinaasappel olie (Ontspannend, kruidig, citrus, ook in de slaapkamer)
  Sinaasappel olie met Mandarijn olie en Litsea Cubeba olie (Citrus mix)
  Ylang Ylang olie met Lavendel olie (Ontspannend, kruidig en Sensueel)
  Ylang Ylang olie met Lavendel olie en Sinaasappel olie (Ontspannend, kruidig en sensueel)
  Salie olie met Lavendel olie (Kruidig, medicinaal)
  Pepermunt olie met Limoen olie (Mojito)
  Petit Grain olie met Lavendel olie en Sinaasappel olie (Citrus, kruiden mix)
  Lavandin olie en Sinaasappel olie (Lente mix)
  Patchouli olie met Dennen olie (Herfst mix)
  Citroen olie met Munt olie (Zomer mix)
  Lavandin olie met Limoen en Munt olie (Me Time mix)
  Lavandin olie met Cederhout olie en Mandarijn olie (Zen mix)
  Patchouli olie met Lemongrass olie
  Cederhout olie met Patchouli olie en Bergamot olie
  Anijs olie met Dennen olie en Citroen olie
  Nootmuskaat olie met Gember of Sinaasappel olie  Al deze etherische oliën zijn natuurlijk, onverdund of versneden en voldoen aan de Europese farmacopee. Deze etherische oliën zijn geschikt voor aromatherapie. Inname mag alleen op doktersadvies. Deze etherische oliën nooit puur op de huid gebruiken. Meng ze altijd eerst in bijvoorbeeld Zoete Amandel olie voordat u de massage olie op de huid gebruikt. Etherische olie wordt gebruikt in de aromatherapie ter ontspanning of voor de heerlijke kruidige geur in aromabranders, aromastones of geurverstuivers.

  Deze informatie over etherische oliën wordt vertelt in de etherische olie encyclopedie en door eigen ervaringen van onze klanten.

  Als je zelf nog leuke suggesties hebt voor ontspannende etherische oliën of ontspannende etherische olie mixen, log dan in op de webshop en zet ze hieronder.

  Ontspannende etherische olie

  Reacties

  1. Ingrid Bastiaans Ingrid Bastiaans

   Beste Julia,

   We hebben voortaan ook elektrische aromabranders. Deze zijn te vinden op de webshop onder wellness producten --> etherische olie --> aroma accessoires.

   Met vriendelijke groet,

   Ingrid Bastiaans

  Laat een reactie achter
  * Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »