Sauna opgietmiddel of etherische olie in de sauna? - Beauty & Care BV

Sauna opgietmiddel of etherische olie in de sauna?

Sauna opgietmiddel of etherische olie in de sauna?

Wat bieden wij aan om welke redenen?

Vroeger boden wij enkel etherische oliën aan, maar omdat het moeilijk was om etherische olie te doseren is er sauna opgietmiddel in het leven geroepen. Omdat er te weinig bruikbare etherische oliën zijn die een aangename geur geven in de sauna, hebben we later ook parfums in ons assortiment opgenomen. In de parfum geuren kan elke gewenste geur aangeboden worden.

Waarmee kan worden opgegoten?

  - etherische oliën
  - etherische olie mixen
  - parfums
  - sauna opgietmiddel
  - sauna opgiet basic

Mandarijn etherische olie

Waarom bieden we naast pure etherische oliën ook pure parfums aan?

Pure Parfums zijn vaak samengesteld uit etherische oliën. Omdat er vaak niet duidelijk is welke etherische oliën er in een parfum verwerkt zijn aangezien deze geheim gehouden worden, kunnen er aan een parfum naast de psychologische werking geen andere werking worden toegeschreven. Aan parfum geuren worden soms synthetische geurstoffen toegevoegd om een bepaalde geur te kunnen bereiken, maar in een parfum mag geen enkele verboden stof gebruikt worden. Parfum geuren zijn meestal zelfs beter voor onze gezondheid dan pure etherische oliën omdat de natuur simpelweg geen rekening kan houden met onze gezondheid. Onderzoekers die bepaalde elementen aan elkaar toevoegen om een bepaalde parfumgeur te bereiken kunnen wel rekening houden met onze gezondheid.
Ons assortiment aan geuren is ontstaan door de vraag uit de sauna branche.

Honing Meloen parfum

 

Lavendel opgiet

Sauna opgiet concentraat of etherische oliën oplossen in water

 

Sauna opgietmiddel is niet ontwikkeld om etherische olie in het water te laten oplossen. Enkel de alcohol in het opgietmiddel lost op in het water. De etherische olie of de parfum lost voor een klein gedeelte op in het water en de rest gaat altijd op het water drijven. Bij sauna opgietmiddel duurt het wel wat langer voordat de etherische olie of de parfum weer bovenop het water komt te drijven. De vetoogjes die bovenop het water komen zijn van de etherische olie of de parfum die in het opgietmiddel is verwerkt. De alcohol zorgt wel voor een betere verdamping van de geur tijdens het opgieten.

 

Misvattingen

 

Er bestaat een brandgevaar bij etherische olie en bij opgietmiddel, dus hiervoor maakt het niks uit wat je gebruikt. Sommige mensen zeggen dat etherische oliën sterker zijn dan parfums. Dit is echter niet waar, er zijn vele parfums een stuk sterker dan etherische oliën. Je kunt de geursterktes van alle geuren inzien in de filter aan de linkerkant bij geursterkte.

 

Lavendel olie

 

Waarom opgietmiddel?

Sauna opgietmiddel is enkel bedoeld om het doseren van geuren voor de sauna makkelijker te maken. Daarnaast werkt het vaak ook voordeliger aangezien er bij een pure geur vaak wordt over gedoseerd. Bij overdosering van geuren komt het voor dat je met tranende ogen de sauna moet verlaten bij bijvoorbeeld mint olie of een rode huid krijgen bij te veel gebruik aan aardbei parfum. 
Er zijn etherische oliën en parfums die zo sterk zijn, dat de meeste mensen dan liever kiezen voor een opgietmiddel. (bijvoorbeeld haardvuur parfum)
Onze opgietmiddelen kunnen net zo goed als onze pure etherische oliën en parfums met elkaar gecombineerd worden om heerlijke geurcombinaties te creëren. Wij kunnen niet garanderen dat dit bij andere producenten ook zo is. Daarnaast bevatten onze opgietmiddelen ook geen toegevoegde kleurstoffen en zijn in onze sauna opgietmiddelen enkel ethanol 96% en pure etherische olie of parfum en soms indien mogelijk demiwater verwerkt. Dus er zitten geen vreemde toevoegingen in, alleen het beste van het beste.
Onder saunageuren op onze website kan je kiezen tussen pure geuren, sauna opgietmiddelen en sauna opgiet basic. Dus zo kan je makkelijk zelf bepalen wat je gebruikt.

 

Waarom pure etherische olie of parfum gebruiken?

De reden dat er mensen zijn die pure etherische olie of parfum gebruiken is, omdat als je het juist doseert de pure geuren voordeliger werken als opgietmiddel omdat je simpelweg minder nodig hebt. Maar dan moet je dus wel letten op de geursterktes. Meestal gebruik je bij een pure etherische olie of parfum ongeveer 15 druppels pure etherische olie of parfum per liter water. De hoeveelheid die je het beste kunt gebruiken staat altijd links op het flesje aangegeven. Geursterkte 2 is het laagste en geursterkte 6 het hoogste. Van de geuren die geursterkte 6 hebben, heb je dus beduidend minder druppels nodig dan van geuren uit geursterkte 2. Daarnaast hebben we voor het combineren van geuren er bij elke geur een symbool bij staan in welke groep (citrus, hout etc) en toon de geur valt. (Boventoon, middentoon en ondertoon)
De boventoon komt als eerste tevoorschijn en blijft ook maar even hangen, de middentoon komt na de boventoon en blijft al wat langer hangen en daarna volgt de ondertoon die het langste blijft hangen.

 

Effect van etherische olie

Mensengezondheidinfo.nu geeft aan dat etherische olie tussen de 20 minuten en een aantal uren wordt opgenomen door het lichaam. Daarom is het effect van een etherische olie in de sauna vooral te doen om de geur. Het gaat dus meer om het gevoel dat je krijgt tijdens de opgietsessie dan om de therapeutische werking. Om de werking van de etherische olie te ervaren is het handiger om een bad of massage te nemen. Hierbij is de etherische olie namelijk gedurende 20 tot 60 minuten opgelost in een basis olie of badolie die direct in contact staat met de huid en de etherische olie ook nog eens wordt ingeademd. Dit moet meerdere malen herhaalt worden om een optimaal resultaat van de werking te behalen.
Bij mensengezondheid.nu geven ze aan dat als je ziek bent geweest of overspannen bent het wel weken kan duren voordat er verbetering optreed door het gebruik van etherische olie. Gebruik de pure geuren dus in de sauna om de geur en minder om de therapeutische werking.

Reacties

  1. Ingrid Bastiaans Ingrid Bastiaans

    Bedankt Carmen, Honing Meloen is ook erg lekker en wordt door veel mensen goed ontvangen. Welke geuren ook nog echt lekker zijn: Mirre, Opium, Tantra, Aloë Splash, Bamboe en Magnolia.

  2. Carmen van der Heijde Carmen van der Heijde

    Heel heldere uitleg, dank! Ik blijf de natuurlijke geuren het lekkerst vinden maar honingmeloen is ook mijn favoriet.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.