Blog - Welke natuurlijke massage olie masseert het beste? - Beauty & Care BV

Welke natuurlijke massage olie masseert het beste?

Welke natuurlijke massage olie masseert het beste?

Masseren gaat het makkelijkste met een massage olie die ervoor zorgt dat de handen goed over de huid kunnen glijden. Maar soms is het handig om ook nog wat grip te hebben tijdens het masseren. Daarom zijn er vele verschillende massage oliën te koop voor verschillende soorten massages.

Natuurlijke massage oliën

Plantaardige massage oliën gewonnen uit noten, zaden en peulvruchten voeden de huid maar sluiten hem niet af. Gebruik deze massage oliën puur op de huid of maak een persoonlijke huid- en massage olie door er enkele druppels etherische olie aan toe te voegen.

 

1.1 Argan olie (Argania Spinosa)


Pure ontgeurde Argan olie wordt vooral voor haar, huid en nagels gebruikt door een verscheidenheid aan mensen voor hun dagelijkse schoonheidsbehandeling. Argan olie wordt gewonnen uit de amandelen van de arganboom. De olie is rijk aan essentiële vetzuren en verschillende antioxidanten en is zelfs geschikt voor een zeer gevoelige babyhuid. Aangezien Argan olie diep in de huid doordringt wordt dit Marokkaanse goud gebruikt om de huid te beschermen tegen Uv-straling, uitdroging, het versoepelt de huid, helpt rimpels verminderen en voorkomen (zelfs in de winter). Ook verzorgt en/of voorkomt het probleem van striae/ zwangerschapsstriemen, stimuleert een evenwichtige talgproductie, verzorgt haren en hoofdhuid waardoor ze helpt tegen droog en pluizig haar. Verzorgt de nagelriemen en versterkt de nagels. Bij massages stimuleert ze de bloedsomloop en vermindert ze pijn, zwellingen of ontstekingen. Argan olie is ook goed te gebruiken als vervanger voor Jojoba olie.

 

1.2 Tea Tree Argan olie


Tea Tree Argan olie wordt vooral gebruikt bij een onzuivere of droge huid, haar of nagels. Om weer een gezonde huid, haar en nagels te verkrijgen. De Argan olie voed de huid extreem terwijl de Tea Tree olie ervoor zorgt dat de huid schoon blijft.

 

1.3 Argan massage olie


Argan massage olie is een natuurlijke super mix van Argan olie met Zoete Amandel olie. Deze massageolie is dus gedeeltelijk goed tegen acne, voed het haar en helpt rimpels verminderen. Deze massage olie wordt vooral voor haar, huid en nagels gebruikt voor de dagelijkse schoonheidsbehandeling. Ze helpt goed tegen UV-straling, uitdroging en versoepelt de huid.

 

1.4 Abrikozenpit olie (Prunus Armeniaca)


Vanwege het hoge gehalte meervoudig onverzadigde vetzuren, wordt deze olie in voedende huidpreparaten gebruikt. Abrikozenpit olie is goed te gebruiken bij een schrale huid en bij kloofjes. De olie trekt snel in en is geschikt voor ieder huidtype, maar speciaal voor de droge, rijpere en gevoeligere huid. Abrikozenpit olie wordt zelfs gebruikt voor de babyhuid (mogelijk in combinatie met etherische Lavendel of Mandarijn olie) voor baby massages. Ze is goed geschikt voor gezichtsmassages.

 

1.5 Zoete amandel olie (Prunus Amygdalus Dulcis)


Zoete amandel olie is een fantastische basis olie die veelvuldig door massagespecialisten wordt gebruikt om zijn goede kwaliteit. Deze koudgeperste plantaardige olie is geschikt voor alle huidtypes, met in het bijzonder de droge huid. De olie reguleert het vochtgehalte van de huid.

Zoete amandel olie is veel gebruikt als een verzachtende en beschermende olie voor het tegengaan van het uitdrogen van de huid omdat ze overdreven vochtverlies in de opperhuid voorkomt. De massage olie wordt ook wel gebruikt als drager in de cosmetische en farmaceutische industrie omdat het één van de stabielere plantaardige oliën is. Ze wordt hoog gewaardeerd in de cosmetische en farmaceutische industrie.

 

1.6 Sesam olie (Sesanum Indicum)


Sesam olie is een fantastische, vette basis olie die veelvuldig door massagespecialisten wordt gebruikt voor Ayurvedische massages. Sesam olie versoepelt, verzacht en voed de huid en is geschikt voor ieder huidtype. Een massage met Sesam olie stimuleert het ontgiftingsproces en de olie wordt goed door de huid opgenomen. Deze massage olie is goed te gebruiken als lichaams- of gezichtsmassage. Sesam olie is goed te gebruiken als alternatieve massage olie wanneer je last hebt van een notenallergie.

 

1.7 Natuurlijke massage olie en huidtypes


De meeste massage oliën kunnen gebruikt worden bij alle huidtypes. Hieronder staat een overzicht van alle natuurlijke massage oliën in combinatie met de huidtypes, haar en nagels waar ze specifiek het beste voor gebruikt kunnen worden.

  Droge / Rijpe huid Normale huid Vette huid Haar Nagels
Argan olie +++ ++ ++ ++ ++
Argan massage olie +++ ++ + + ++
Abrikozenpit olie ++ + +- +- +-
Zoete Amandel olie +++ ++ + + ++
Sesam olie +++ ++ ++ ++ ++

 

Welke massage olie vind je zelf het fijnste om mee te masseren?

Geef je reactie hieronder.

 

Reacties

  1. Ingrid Bastiaans Ingrid Bastiaans

    Beste John,

    Je hebt helemaal gelijk. Sommige massage oliën zijn echter prettiger dan andere massage oliën bij verschillende soorten massages. Bij Ayurvedische massages wordt bijvoorbeeld vaker Sesam olie gebruikt omdat dit een massage olie is die zeer lang glad blijft. Bij ontspanningsmassages wordt vaker Zoete Amandel olie gebruikt omdat deze wat minder vet is, voordeliger is in aanschaf en niet te lang glad blijft.

  2. John Drop John Drop

    Massageolie is een tussenstof tussen de handen van de masseur en de huid van de gemasseerde. De olie dient om de weerstand tussen de handen en de huid te verminderen. Als de olie snel in de huid trekt verliest het deze functie. Massageolie moet dus een olie zijn die niet snel in de huid trekt.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.