Gratis verzending > 30 euro in NL en BE
Verzending < 2 werkdagen
Gratis cadeau > 40 euro

Door Ingrid Bastiaans, 29 maart 2019

Het is vervelend als je een muffe geur hebt in je kamer. Als het niet lekker ruikt wil je zo snel mogelijk weer weg uit een ruimte en als je eigenlijk nog lang in die ruimte moet blijven is het fijn als deze weer aangenaam ruikt.

Maar niet getreurd, we hebben een aantal mogelijkheden om de ruimte weer lekker te laten ruiken.

 

 

Hoe verwijder ik die vervelende geur?

Luchten

Het eerste wat handig is om te doen als een ruimte niet lekker ruikt is deze te luchten. Zet even een raam of een deur open en laat het even lekker doorwaaien. Hierdoor verdwijnt de muffe geur als het goed is al een beetje en is er weer frisse lucht in de ruimte.

Luchten bij de douche

 

 

Roomspray

Roomspray

Als de kamer goed gelucht is of het is niet mogelijk om de kamer te luchten, gebruik dan een roomspray. Met een roomspray ruikt de kamer in een mum van tijd weer lekker. Spray 2 tot 4 keer in de ruimte met een geur naar je keuze en je geniet weer van de ruimte.

Een roomspray is goed te gebruiken in een vakantiebungalow, hotelkamer, slaapkamer, badkamer, infrarood sauna, stoomcabine, schoonheidssalon, massagesalon, een toilet etc.

We hebben veel verschillende geuren beschikbaar in onze roomsprays.
Met 1 flesje roomspray van 100 ml kan je ongeveer 100 x sprayen.

 

 

Geurstokjes

Als de ruimte niet al te groot is (ongeveer 20 vierkante meter) dan werken geurstokjes ook goed om een ruimte op een hele handige manier te voorzien van een lekkere geur.

Zet hiervoor de geurstokjes op een plek waar er niet goed kinderen of dieren bij kunnen en doe de dop eraf. Draai de sierdop erop en begin met 4 stokjes. Als het niet voldoende ruikt met 4 stokjes, zet er dan na een dag meer stokjes in totdat ze wel voldoende geur geven. 

Geurstokjes zijn in een aantal geuren bij ons verkrijgbaar.

Geurstokjes

 

 

 

Aromastone

Aromastone

Als de ruimte niet groter is dan een wc of een kast of de geur moet maar heel licht aanwezig zijn zoals op een nachtkastje als je gaat slapen dan zijn aromastones een ware uitkomst.

Je kunt ervoor kiezen om de aromastones te verbergen achter een wc borstel of achter de kleren in je klerenkast. Maar je kunt er ook voor kiezen om ze op een prominentere plek neer te zetten zoals op je nachtkastje. Ze zien er best leuk uit dus het kan allebei.

Werkwijze: zet de aromastone op een voor jou fijne plek neer. Druppel 2 tot 4 druppels op de aromastone en laat hem hier staan. Het poreuze steentje neemt de geur op en geeft de geur af aan de ruimte tot ongeveer 6 vierkante meter. Na een week kan het zijn dat de geur wat is vervlogen. Doe dan nog een keer een paar druppels op de aromastone en geniet opnieuw van de heerlijke geur.

Bekijk hier onze etherische olie verdamper collectie
Etherische olie goedkoop kopen

Tips: Het is handig om dezelfde geur op de aromastone te blijven gebruiken omdat er altijd resten van de geur in de aromastone zijn getrokken. De aromastones zijn uit te wassen in de vaatwasser, maar bij een zware geur zal de geur er minder goed uit gaan dan bij een lichte geur.

 

 

 

 

Aromabrander

Een aromabrander is geschikt voor een grotere ruimte dan een aromastone en geurstokjes. Een aromabrander kan namelijk omdat de geur verwarmd wordt zelfs een woonkamer voorzien van een heerlijke geur. Bij een aromabrander is het handig om te kiezen voor een aromabrander met een groot bakje zodat de geur niet verbrand. 

Aromabrander met Dennen olie en Winter mix

 

 

Schoonmaken

Soms is schoonmaken de enige oplossing om van muffe geuren af te komen aangezien hetgeen wat vies is de vervelende geur kan veroorzaken.

Schoonmaken met V-8 universeelreiniger

 

Bouwkundig

Soms is er bouwkundig iets niet goed aangelegd. Hierdoor kan een muffe geur blijven hangen. Voorbeelden kunnen zijn een rioolgeur of een frietvetgeur van de friettent op de hoek. Deze geuren zijn vaak alleen bouwkundig weg te halen. Hiervoor kan je dan dus beter een aannemer inschakelen om het bouwkundig op te lossen.

 

 

Verouderd

Het hoeven niet altijd geuren van buitenaf te zijn die zorgen voor een muffe geur in de ruimte. Oude stoomcabines kunnen bijvoorbeeld steeds wel voorzien worden van meer geur om een andere geur te maskeren, maar na 20 jaar intensief gebruik van een stoomcabine kan een betere optie ook wel eens zijn om de stoomcabine te vernieuwen.

 

 

Afzuiging

In de badkamer is afzuiging een manier om minder snel schimmel te krijgen. Als je geen raampje hebt is afzuiging dus wel echt een must.

 

 

 

Tips

Heb jij nog een leuke tip om een ruimte lekker te laten ruiken?

Plaats dan je reactie hieronder.

 

 

Laat een reactie achter

Vragen of tips? Plaats ze hieronder

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »