Beauty & Care Aromatherapie blog - Beauty & Care BV
Beauty & Care Aromatherapie blog

Geursterkte

Geursterkte

Onder het keuzemenu op de webshop staan de geursterktes. Hieraan is af te leiden of een geur sterk of zwak is wanneer deze gecombineerd wordt met een andere geur. Geursterkte 1 is het zwakste en geursterkte 6 is het sterkste. Bij de pure geuren heb je minder nodig dan bij de sauna opgietmiddelen wanneer je geur opgiet op de saunakachel.

Geurgroepen

Geurgroepen

Van etherische oliën zijn er maar 6 groepen, dat zijn deze: Groep A - Hout, Groep B - Kruiden, Groep C - Citrus, Groep D - Bloemen, Groep E - Hars, Groep F - Specerijen. Daarnaast hebben we ook nog een groep die alleen voorkomt in parfum geuren, dit is Groep G - Fruit. En we hebben nog een Groep H - Fantasie. Dit is de groep waar de overige geuren in zitten die geen bestemming hebben in de andere groepen.

Botanische namen etherische olie

Botanische namen etherische olie

Botanische namen zijn de planten namen van etherische oliën en geven aan van welke plant de specifieke etherische olie gewonnen is. Veelal komen bepaalde soorten meer voor in specifieke delen van de wereld. Dus door deze botanische naam weet je dus meestal ook eerder vanuit welk deel van de wereld de etherische olie komt. Naast de botanische namen staat er bij onze etherische oliën ook het land van herkomst vermeld.

Sauna accessoires

Sauna accessoires

Opgieten begint met de juiste opgiet materialen. Hiervoor zijn sauna emmers in verschillende soorten en maten, saunalepels, een regenkelle, ijsbalmakers, zandlopers, een thermo-hygrometer, een kruidenschaal en een geurenkistje in het leven geroepen. Daarnaast maken ook de saunastenen veel uit bij het opgieten.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »