Gratis verzending > 30 euro in NL en BE
Verzending < 2 werkdagen
Gratis cadeau > 40 euro
Review Logo9,6 @ Google

Door Ingrid Bastiaans, 1 oktober 2017

Natuurlijke massage oliën

Plantaardige massage oliën gewonnen uit noten, zaden en peulvruchten voeden de huid maar sluiten hem niet af. Gebruik deze massage oliën puur op de huid of maak een persoonlijke huid- en massage olie door er enkele druppels etherische olie aan toe te voegen.

 

1.1 Argan olie (Argania Spinosa oil)


Pure ontgeurde Argan olie wordt vooral voor haar, huid en nagels gebruikt door een verscheidenheid aan mensen voor hun dagelijkse schoonheidsbehandeling. Argan olie wordt gewonnen uit de amandelen van de arganboom. De olie is rijk aan essentiële vetzuren en verschillende antioxidanten en is zelfs geschikt voor een zeer gevoelige babyhuid. Aangezien Argan olie diep in de huid doordringt wordt dit Marokkaanse goud gebruikt om de huid te beschermen tegen Uv-straling, uitdroging, het versoepelt de huid, helpt rimpels verminderen en voorkomen (zelfs in de winter). Ook verzorgt en/of voorkomt het probleem van striae/ zwangerschapsstriemen, stimuleert een evenwichtige talgproductie, verzorgt haren en hoofdhuid waardoor ze helpt tegen droog en pluizig haar. Verzorgt de nagelriemen en versterkt de nagels. Bij massages stimuleert ze de bloedsomloop en vermindert ze pijn, zwellingen of ontstekingen. Argan olie is ook goed te gebruiken als vervanger voor Jojoba olie.

Indonesia Argan massage oil

1.2 Argan massage olie


Argan massage olie wordt vooral gebruikt bij een droge huid, haar of nagels. Deze olie wordt gebruikt om weer een gezonde huid, haar en nagels te krijgen. De Argan olie voed de huid extreem terwijl de geur de ultieme wellness beleving geeft.

 

Druivenpit olie

1.4 Druivenpit olie (Vitis Vinifera Seed oil)


Vanwege het hoge gehalte aan pycnogol, wordt deze olie in voedende haarmaskers gebruikt. Druivenpit olie is goed te gebruiken bij een schrale huid en bij kloofjes. De olie trekt snel in en is geschikt voor ieder huidtype, maar speciaal voor de droge, rijpere en gevoeligere huid. Druivenpit olie wordt veel gebruikt bij mensen met een notenallergie aangezien deze massage olie dan helemaal geen kwaad kan. Deze Body en Massage olie is goed geschikt voor gezichtsmassages.

 

 

Zoete Amandel olie 250 ml

1.4 Zoete amandel olie (Prunus Amygdalus Dulcis oil)


Zoete amandel olie is een fantastische basis olie die veelvuldig door massagespecialisten wordt gebruikt om zijn goede kwaliteit. Deze koudgeperste plantaardige olie is geschikt voor alle huidtypes, met in het bijzonder de droge huid.
De olie reguleert het vochtgehalte van de huid.

Zoete amandel olie is veel gebruikt als een verzachtende en beschermende olie voor het tegengaan van het uitdrogen van de huid omdat ze overdreven vochtverlies in de opperhuid voorkomt. De massage olie wordt ook wel gebruikt als drager in de cosmetische en farmaceutische industrie omdat het één van de stabielere plantaardige oliën is. Ze wordt hoog gewaardeerd in de cosmetische en farmaceutische industrie.

 

Natuurlijke massage olie gebruiken

1.5 Natuurlijke massage olie en huidtypes


De meeste massage oliën kunnen gebruikt worden bij alle huidtypes. Hieronder staat een overzicht van alle natuurlijke massage oliën in combinatie met de huidtypes, haar en nagels waar ze specifiek het beste voor gebruikt kunnen worden.

 

 Droge / Rijpe huidNormale huidVette huidHaarNagels
Argan massage olie+++++++++++
Druivenpit olie+++++++++++
Zoete Amandel olie+++++++++
      

 

Welke massage olie vind je zelf fijn om mee te masseren?

Geef je reactie hieronder.

 

Reacties

  • Door Ingrid Bastiaans, 19 oktober 2018

    Beste John,

    Je hebt helemaal gelijk. Sommige massage oli&euml;n zijn echter prettiger dan andere massage oli&euml;n bij verschillende soorten massages. Bij Ayurvedische massages wordt bijvoorbeeld vaker Sesam oli...

  • Door John Drop, 17 september 2018

    Massageolie is een tussenstof tussen de handen van de masseur en de huid van de gemasseerde. De olie dient om de weerstand tussen de handen en de huid te verminderen. Als de olie snel in de huid trekt verliest het deze functie....

Laat een reactie achter

Vragen of tips? Plaats ze hieronder

* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »