Sauna accessoires - Beauty & Care BV

Sauna accessoires

Sauna accessoires

Opgieten begint met de juiste opgiet materialen. Hiervoor zijn sauna emmers in verschillende soorten en maten, saunalepels, een regenkelle, ijsbalmakers, zandlopers, een thermo-hygrometer, een kruidenschaal en een geurenkistje in het leven geroepen. Daarnaast maken ook de saunastenen veel uit bij het opgieten.

Sauna emmers

Sauna emmer Sauna emmer hout sauna emmer 8 liter

 

Aluminium sauna emmer met lange lepel

 

Sauna emmers zijn verkrijgbaar in hout, RVS of aluminium. Bij een traditionele houten saunaemmer zit een inzetemmer. Deze inzetemmer scheurt vaak vrij snel door het verschil in warmte en het gebruik van geuren in de sauna opgietemmer. De houten saunaemmer wordt minder warm dan een rvs saunaemmer en deze is stiller in gebruik in de sauna. Om het scheurprobleem van de inzetemmer tegen te gaan hebben we voortaan ook houten saunaemmers met een RVS inzetemmer.

Voor de mooie uitstraling kiezen sommigen soms eerder voor de RVS of de aluminium opgietemmer. De RVS en aluminium saunaemmers zijn iets duurder in aanschaf en zorgen ervoor dat er meer geluid ontstaat tijdens de opgieting. RVS wordt vrij warm in de cabine, daarom zit er een houten handvat aan deze emmers. De voordelen van de RVS en aluminium saunaemmers zijn dat ze erg lang mooi blijven, licht zijn en niet makkelijk stuk gaan.


Inhoud van de saunaemmer

Een saunaemmer voor een inhoud van 4 of 5 liter water is normaal in een saunacabine. De 8 liter RVS saunaemmer wordt dan ook meestal gebruikt in grote saunacabines. (voor +70 personen) De 6 liter aluminium emmer kan ook in iets kleinere sauna's goed worden toegepast.

 

 

Saunalepels

Traditionele houten saunalepel regenkelle in actie Saunagut regenkelle eikenSaunalepels zijn in verschillende maten verkrijgbaar. 40 cm is de normale maat voor een saunalepel.
De inhoud van de normale saunalepel is vaak wat klein waardoor veel saunameesters de Regenkelle een uitkomst vinden. Hier kan meer water in en deze lepel kan ook gebruikt worden als gieter. Daarnaast hebben we voortaan ook een ideale houten saunalepel van 60 cm met een groter aluminium bakje waar 330 ml water in kan. 

 

 

Houten ijsbal maker

Houten ijsbal maker ijsbalmaker

 

De Saunagut ijsbal is gemaakt van hout met een uitsparing zodat hier later etherische olie of sauna opgietmiddel in gedaan kan worden. Doe ijs in de vorm en krijg een mooie ijsbal als resultaat. Vervolgens zit er door de pin een plek waar je mooi de etherische olie of het opgietmiddel in de ijsbal kan laten lopen. Hierdoor verbrand de geur niet op de kachel en kan je zelf meer de geurintensiteit bepalen. Als je de ijsbal kapot slaat komt er namelijk ineens meer geur en vocht vrij. Nog beter is om de ijsbal heel te houden en om de ijsbal heen te gieten met water zodat de geur nog mooier vrij komt.

 

 

Zandlopers

Zandloper sauna rood zand Zandloper sauna wit zand

 

Zandlopers geven 5, 10 en 15 minuten aan en zijn makkelijk te bevestigen aan de saunawand. Aangezien een normale saunasessie 15 minuten duurt is deze tijdsaanduiding ideaal. Het rode zand is handig omdat je de kleur goed ziet in de sauna waar het wat lichter is, wit zand is handiger in een donkere saunacabine.

 

 

Thermo-Hygrometer

Thermo-hygrometer

 

Door de combinatie van een thermometer en een hygrometer houd je in 1 keer de temperatuur en de luchtvochtigheid van je sauna in de gaten. Bovenin is de temperatuur af te lezen in graden Celsius en onderin is het percentage luchtvochtigheid te zien.

 

 

Kruidenschaal

Kruidenschaal sauna

 

Deze RVS kruidenschaal met houten bevestiging en rvs kettingen is ideaal om te gebruiken in de sauna.
Deze kruidenschaal is te gebruiken voor het verdampen van gedroogde kruiden, etherische oliën en Himalaya zoutstenen.
De kruidenschaal heeft een gesloten bodem zodat het aroma langzaam kan verdampen. Deze kruidenschaal is ook ideaal te gebruiken in sauna’s waar niet wordt opgegoten.

 

 

Geurenkistje

Geurenkistje etherische olie geurenkistje etherische olie open

 

Om geuren makkelijk mee te kunnen nemen naar de sauna hebben we een geurenkistje ontwikkeld.
Dit geurenkistje is geschikt voor 30 geuren van 20 ml.

Dit kistje bevat ook een Beauty & Care pen en een informatiefolder.
Wanneer je jouw kostbare etherische olie donker en afgesloten wilt bewaren is dit kistje perfect. Handig om de geuren bij elkaar te houden en door ze hierin te zetten staan ze niet alleen donker, maar blijft de temperatuur ook stabiel. Dat komt de kwaliteit en houdbaarheid ten goede.
Deze kistjes worden gemaakt in een werkplaats voor sociale werkvoorziening. Er komt veel handwerk bij kijken.

 

 

Saunastenen

Saunastenen saunastenen in saunakachel

 

Deze saunastenen zijn 10 tot 15 cm groot en te gebruiken op de houtgestookte-, elektrische- en gaskachels. Vervang elk jaar de bovenste saunastenen. Ons advies is om de saunastenen om de 5 jaar geheel te vervangen.

Leg grote stenen onderop en kleine stenen bovenop en laat voldoende ruimte tussen de stenen.

Het is belangrijk dat de stenen goed geordend tussen de kachelelementen geplaatst worden. Te veel stenen belemmeren een goede circulatie van de hete lucht.

Wat bij veel sauna’s voorkomt is dat saunastenen te lang op de kachel blijven liggen. Het is niet altijd even makkelijk om de eigenaar te overtuigen dat het tijd is om de stenen te vervangen. Het is echter wel belangrijk om de stenen met regelmaat te vervangen. De reden hiervoor is omdat de stenen de warmte niet meer vast kunnen houden en de stenen gaan door het continu uitzetten en inkrimpen, vergruizen. Dit betekent dat de kachel verstopt raakt met fijnstof, wat resulteert in veel hogere stookkosten omdat de opwarming van de kachel trager gaat wegens verstopping en de warmte wordt ook veel slechter vastgehouden omdat de stenen poreus zijn geraakt.

Het is heel makkelijk om te zien wanneer het handig is om de stenen te vervangen. Het makkelijkste zie je het aan de kleur van de stenen als ze gelig worden dan zijn ze vaak aan het einde van de levenscyclus. Daarnaast kun je het makkelijk testen door een aantal nieuwe stenen erbij te leggen en te kijken wat het verschil is in hitte uit de stenen na de opgieting. Dit is voelbaar aan stralingswarmte. In extreme situaties kun je zelfs de oude stenen van de kachel pakken en in de hand houden. Daarnaast kun je een paar stenen van de kachel halen, laten afkoelen en kijken hoeveel gruis je er af kunt wrijven. In extreme situaties kun je een steen volledig vergruizen.

Bij het proberen op te lossen van problemen met de kachel is vaak het controleren van de stenen de eerste stap. In sommige gevallen worden eerst branders en soms zelfs volledige kachels vervangen terwijl de stenen die op de kachel liggen eigenlijk het probleem zijn.

 

 

Comfort voor de gasten in de sauna

Saunakussen verstelbaar Halu saunakussen red ceder Saunamuts witHet comfort voor de gasten staat natuurlijk hoog in het vaandel.
Om het de gasten goed naar de zin te maken bieden we daarom saunakussens en saunamutsen.

Het saunakussen is om het liggen in de sauna comfortabeler te maken waardoor gasten zich in zijn geheel kunnen ontspannen.

Door gebruik te maken van een saunamuts zal de gast minder snel hoofdpijn krijgen na de saunasessie.
Natuurlijk is het nog steeds wel van belang om veel water te drinken na de saunagang. Maar de saunamuts helpt wel het hoofd te beschermen tegen oververhitting.


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.