Gratis verzending > 30 euro in NL en BE
Verzending < 2 werkdagen
Gratis cadeau > 40 euro

Door Ingrid Bastiaans, 14 mei 2024

In de lente en zomer komen niet alleen de zon en bloemen tevoorschijn, maar ook vervelende kwaaltjes zoals hooikoorts, tekenbeten en muggenbeten. Gelukkig zijn er natuurlijke oplossingen die ons kunnen helpen deze ongemakken te bestrijden en volop van het seizoen te genieten.

Hatsjoe! Verlicht Hooikoorts met Natuurlijke Essentiële Oliën!

Hooikoorts is een veelvoorkomend probleem dat vooral in de lente voor veel mensen vervelende symptomen kan veroorzaken. Gelukkig biedt aromatherapie een natuurlijke en effectieve manier om verlichting te vinden bij deze allergische reacties. Met een zelfgemaakte mix van etherische oliën kun je de symptomen van hooikoorts onder controle houden en tegelijkertijd genieten van een verfrissende geur.

Vrouw heeft last van hooikoorts

Recept voor etherische olie mix tegen hooikoorts

Maak je eigen mix van etherische oliën om hooikoorts te bestrijden en je neus vrij te houden van verstoppingen. Combineer de volgende etherische oliën:

  • 30 druppels Eucalyptus olie
  • 30 druppels Lavendel olie
  • 25 druppels Pepermunt olie
  • 15 druppels Tea Tree olie

Deze mix van etherische oliën staat bekend om zijn verlichtende werking bij hooikoortssymptomen en kan ook helpen om muggen en teken op afstand te houden.

Producten tegen hooikoorts

Gebruik als spray of in een aromabrander

Voor een snelle verlichting kun je ervoor kiezen om een spray te maken. Voeg 5 ml van de mix toe aan 100 ml parfumalcohol en spray enkele keren in de ruimte om verlichting te krijgen. Daarnaast kun je de mix ook gebruiken in een aromabrander door een paar druppels toe te voegen aan het water in het bakje van de aromabrander en het waxinelichtje aan te steken. Deze methoden zorgen voor een aangename verspreiding van de etherische oliën in de ruimte, waardoor je de hele dag kunt genieten van hun heilzame werking.

Muggen en teken op afstand met essentiële olie

Of je nu geniet van een zonnige dag in de tuin of een wandeling maakt door het bos, de aanwezigheid van muggen en teken kan je zomerplezier flink verstoren. Gelukkig biedt moeder natuur een scala aan oplossingen om deze vervelende indringers op afstand te houden. Met behulp van etherische oliën kun je niet alleen genieten van een aangename geur, maar ook muggen en teken effectief afweren, waardoor je zorgeloos van de zomer kunt genieten.

Vervelende mug

Muggen: Zoemende indringers op veilige afstand

Met de zomer in aantocht is het tijd om je voor te bereiden op de komst van muggen. Deze zoemende indringers kunnen je zomeravonden flink verpesten. Gelukkig biedt aromatherapie een natuurlijke oplossing om muggen op afstand te houden. Met een zelfgemaakte mix van essentiële oliën kun je niet alleen genieten van een aangename geur, maar ook de muggen effectief weren, zodat je rustig buiten kunt zitten zonder gestoord te worden door vervelende beten.

Producten tegen muggen

Hoe houd je teken op afstand

Teken: Stille maar serieuze zorg

Tijdens avonturen in de natuur, vooral in de zomer, zijn teken een stille, maar serieuze zorg. Deze kleine parasieten kunnen ziekten overbrengen en het is belangrijk om ze te vermijden. Gelukkig kunnen ook zij op afstand worden gehouden met de juiste mix van essentiële oliën.

Producten tegen teken

Creëer je eigen muggen- en tekenwerende mix

Creëer je eigen muggen- en tekenwerende mix met Hamam essentiële olie en druivenpit olie. Meng de volgende ingrediënten:

  • 25 druppels Hamam essentiële olie
  • 100 ml druivenpit olie

Deze zelfgemaakte mix is niet alleen krachtig, maar ook heerlijk geurend. Breng de olie aan op de huid om muggenbeten en tekenbeten te voorkomen, en geniet tegelijkertijd van de aangename geur van de Hamam essentiële olie. Met deze natuurlijke oplossing kun je zorgeloos van de zomer genieten, zonder je zorgen te hoeven maken over vervelende muggenbeten of tekenbeten.

Laat een reactie achter

Vragen of tips? Plaats ze hieronder

* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »