Bergamot olie - Beauty & Care BV
0
Producten
Populaire Geuren
  • Bel ons
    ← Terug naar het hoofdmenu
    Producten
    → Bekijk alle Producten
    Etherische olie
    Saunageuren
    Stoombadmelk
    Begeuring
    Massage & Verzorging
    Natuurlijk
    Overige
    ← Terug naar het hoofdmenu
    Populaire Geuren
    → Bekijk alle Populaire Geuren
    Eucalyptus
    Winter
    Munt
    Lavendel
    Rozenmusk
    Hamam
    Dennen
    Sinaasappel
    Opium
    Overige
    • Bergamot etherische olie
    • Bergamot etherische olie
    • Bergamot etherische olie
    • Bergamot etherische olie
    • Bergamot etherische olie
    • Bergamot etherische olie

    Bergamot etherische olie

    Artikelcode: 1802894
    Etherische Bergamot olie wordt gewonnen door persing uit de schillen van de Citrus Bergamia (aurantium) Risso et Poit in Italië. Opwekkend, werkt goed tegen vermoeidheid en helpt bij het verwerken van verdriet. Bergamot hoort bij de hartchakra.
    Beschikbaar in de varianten:
    €5,49
    Inclusief BTW
    €4,54
    Excl. btw
    0 sterren op basis van 0 beoordelingen
    Beoordeling toevoegen

    Geur Bergamot etherische olie

    Bergamot olie heeft een frisse, zachte, levendige, zoete citrusgeur.
    Bergamot olie is een citrus olie die zich duidelijk onderscheid van andere citrus geuren.
    Dit is de enige etherische citrus olie die Limoneen niet als hoofdbestanddeel heeft.
    De belangrijkste onderdelen in Bergamot zijn Linalool en Linalyl acetaat. 
    Dit zijn ook de hoofdverbindingen van echte Lavendel olie.
    Daarom kunnen deze etherische oliën goed met elkaar worden gecombineerd.

    Werking Bergamot olie

    Bergamot is een klassieker in de aromatherapie.
    Deze essentiele olie geeft energie en werkt ontspannend. 
    Vooral goed te gebruiken bij een winterdepressie of als je gewoon wat beter in je vel wilt zitten.
    Etherische Bergamot olie kan goed gebruikt worden bij een gezichtsmasker met Ghassoul en Argan olie.
    Bergamot olie geeft het masker een heerlijke citrusgeur en deze geur werkt ontspannend.
    De etherische olie wordt ook gebruikt bij ouderen en in wachtkamers om de stress voor een operatie te verminderen.

    Waar wordt de essentiele olie voor toegepast?

    In de parfumindustrie is Bergamot een belangrijke olie. 
    In parfums wordt Bergamot olie als frisse, zoete boventoon gebruikt.
    Bergamot wordt vooral gebruikt voor eau-de-colognes en eau-de-toilettes.

    Bergamot wordt ook gebruikt in likeuren, siroop en marmelade.

    Gebruik Bergamot olie

    In de sauna: voeg 5 tot 10 druppels toe aan een ijsbal of aan het water in het saunakuipje
    In een aromabrander: voeg 2 tot 4 druppels toe aan het water in een aromabrander
    Op een aromastone: voeg 2 tot 4 druppels toe aan het steentje van de aromastone
    In een diffuser: voeg 2 tot 4 druppels toe aan het water in de diffuser
    In een massage olie: voeg maximaal 10 druppels Bergamot olie toe aan 250 ml Zoete Amandel olie voor een natuurlijke massage olie. Gebruik deze massage olie alleen als u hierna 12 uur uit de zon blijft.
    Om mee te stomen: voeg maximaal 1 tot 4 druppels toe aan kokend water en stoom met een handdoek over het hoofd
    In de stoomcabine: voeg 2 tot 4 druppels etherische olie toe aan een sponsje en leg deze in een rvs schaaltje onder de stoompijp

    Waarschuwingen

    - De etherische olie niet puur innemen of puur op de huid gebruiken.
    - Bergamot olie niet op de huid gebruiken net voordat je gaat zonnen.
    - Ook een oudere huid met rimpels kan baat hebben bij het gebruik van Bergamot olie in een basis olie zoals Zoete Amandel of Argan olie.

    Bergamot olie is goed te mengen met

    De essentiële olie is goed te mengen met citrusgeuren, cederhout, lavandin, lavendel, dennen, geranium, mandarijn, munt, pepermunt, ylang ylang en sandelhout olie.

    Winning van etherische Bergamot olie

    De Bergamot is een kleine boom die meestal tot een hoogte van 4 - 5 meter gesnoeid wordt.
    De boom wordt gekweekt in het zuiden, in de kustgebieden van Italië.
    Rond 1700 werd de Bergamot al commercieel gekweekt voor de etherische olie uit de schil.
    Bergamot is familie van de ruitachtigen.
    Deze Bergamot etherische olie wordt gewonnen door middel van koude persing uit verse bergamotschillen van de rijpe Citrus Bergamia vrucht uit Italië.
    Voor 1 liter Bergamot olie is meer dan 200 kilo verse bergamotschillen nodig van de Citrus Bergamia.
    Bergamot olie heeft een lichtgroene tot geelgroene kleur.

    Over de flesjes

    De 5 ml en 20 ml bruine glazen flesjes bevatten een druppelaar en een kindvriendelijke dop en de 100 ml bruine glazen flesjes bevatten een pipet.
    De 250 ml en de liter fles worden gebruikt als navulverpakking.

     

    Producteigenschappen: 

    Producteigenschappen etherische Eucalyptus olie Botanische naam: 
    Herkomst: 
    Basis: 
    Ingrediënten: 
    Geurgroepen: 
    Geursterkte: 
    Geurtonen: 
    Seizoenen: 
    Citrus Bergamia Peel oil
    Italië
    Etherische olie
    Citrus Bergamia Peel oil, D-Limonene, Linalool, Citral, Geraniol
    Citrus
    3 - Gemiddeld
    Boventoon
    Zomer

    0 sterren op basis van 0 beoordelingen Beoordeling toevoegen
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »