Gratis verzending > 30 euro in NL en BE
Verzending < 2 werkdagen
Gratis cadeau > 40 euro
Review Logo4.8 @ Google

Beauty & Care Patchouli etherische olie

Productomschrijving

Geur natuurlijke Patchouli olie

De botanische naam of latijnse naam van Patchouli olie is Pogostemon Cablin. De geur van deze essentiële olie van donkere Patchouli olie is zoet, rijk, aards, zwaar en vol kruidig, houtachtig aroma.

Patchouli etherische olie

 

Werking Patchouli olie

Het is één van de weinige etherische oliën waarvan de geur verbeterd bij veroudering. Dat is fijn, want daardoor behoud en verbeterd de geur zelfs naar verloop van tijd.
De geur is erg sterk en blijft lang hangen.

Patchouli is ontspannend, huid verzorgend, antibacterieel, schimmel- en insecten werend.
Patchouli heeft een kalmerende werking en de etherische olie heeft een aardende invloed op de wortelchakra.

Mediteren met Patchouli olie

Patchouli olie past bij mensen die zich snel zorgen maken, angstig zijn en zich onrustig voelen. Deze natuurlijke olie zorgt voor een zinnenprikkelende stemming en brengt emoties in balans. Daarom is het goed om Patchouli olie te kopen als je veel onrust en spanningen ervaart en wordt deze essentiële olie ook veel ingezet bij meditatie.

Patchouli bestaat bijna uitsluitend uit zeldzame sesquiterpenen en patchoulol.

Dit zorgt ervoor dat de olie ontspannend werkt terwijl de olie ook stimulerend werkt op ons onbewuste denken. (Pujiarti 2012)

Deze etherische olie bevat de chemische stof, patchouleen.
Deze stof lijkt veel op azuleen wat het belangrijkste bestanddeel is van de essentiele blauwe kamille olie.
De werking van Patchouleen is te vergelijken met de werking van Azuleen.

Waar wordt de essentiële olie voor toegepast?

Patchouli olie wordt ook wel Patchoeli olie genoemd en betekent letterlijk 'groen blad'.

Wanneer werd Patchouli olie populair?

Aan het einde van de 19e eeuw in de jaren 60 en 70er hippiejaren werd Patchoeli zo populair vanwege de sterke associatie met festivals dat de bladeren naar Europa werden verscheept voor de stoomdestillatie om zeker te zijn van genoeg aanbod. In de flowerpower tijd stond Patchoeli als symbool voor vrijheid en ontspanning. Toen werd de geur veelal gebruikt om de geur van Canabis te verbloemen.

Waar wordt Patchouli olie in toegepast?

Parfum met Patchouli olie

Vanaf het midden van de 19e eeuw was de geur van Patchoeli populair als bestanddeel in parfums. Daarom wordt Patchouli etherische olie ook veelal in parfum gebruikt. Patchoeli is één van de belangrijkste grondstoffen die beschikbaar is als ondertoon voor de parfumeur.
De geur brengt sensualiteit en diepte in parfums.
Vele populaire parfumgeuren bevatten Patchoeli olie. Zelfs in Coco Mademoiselle van Chanel is Patchoeli olie verwerkt.

In India werd Patchoeli gebruikt om stoffen, kleding en sjaals te beschermen tegen motten en andere insecten. Dit heeft vrij veel bijgedragen aan de populariteit van de geur. Later werd deze Patchoeli geur de garantie dat de stoffen uit India kwamen.

Massage olie

Patchoeli olie wordt veel gebruikt in cosmetische producten, wierook, als fixatief in zeep en parfums en zelfs in de voedingsmiddelenindustrie in dranken om onaangename geuren te bestrijden. In Aziatische landen wordt de essentiële olie gebruikt in een neutrale massage olie.

Patchoeli kan goed worden toegepast bij voetbaden, massages of in een huidolie.

Gebruik Patchouli olie

Hoe meer druppels worden toegevoegd, hoe sterker de geur aanwezig is. Begin dus altijd met een paar druppels en voeg meer druppels toe indien nodig. De ruimte waarin de geur verspreid wordt maakt ook uit hoe de geur ervaren wordt. Als het kouder is dan 16 graden, dan zal de geur minder goed naar voren komen.

In de sauna

voeg 5 tot 10 druppels patchouli olie toe aan een ijsbal of aan het water in het saunakuipje

In een aromabrander

Voeg een paar druppels etherische olie toe aan het water in een aromabrander. Zorg altijd voor voldoende water in de aromabrander. Laat de olie sowieso niet inbranden.

Op een aromastone

Voeg 2 tot 4 druppels toe aan het steentje van de aromastone en zet het steentje in de kledingkast om motten te weren.

In een diffuser / luchtverfrisser

voeg 4 tot 5 druppels patchouli etherische olie toe aan het water in de diffuser. Zorg altijd voor voldoende water in de diffuser. Bekijk alle diffusers.

In een massage olie, draagolie of huidolie

Voeg maximaal 25 druppels Patchouli olie toe aan 250 ml Zoete Amandel olie voor een natuurlijke, ontspannende massage of huid olie.

In een badolie

Voeg 5 ml Patchouli etherische olie toe aan 250 ml Lavendel badolie of een neutrale badolie.

In een neutrale shampoo

Voeg 5 ml Patchouli etherische olie toe aan 1 liter neutrale shampoo.

Neutrale shampoo

Contra indicatie

  • Deze etherische olie is non-toxisch, niet huid irriterend en niet sensibiliserend.
  • De etherische olie niet puur innemen of puur op de huid gebruiken.
  • Gebruik de essentiële olie enkel uitwendig en niet bij zwangerschap of borstvoeding.
  • Buiten bereik van kinderen bewaren. Achter slot bewaren.
  • Dit product niet gebruiken bij een geïrriteerde huid.
  • Kinderen houden niet zo van deze etherische olie omdat een paar druppels patchouli olie al vrij zwaar naar voren komen.

Patchouli olie is goed te mengen met

De essentiële is goed te mengen met andere etherische oliën zoals Bergamot, Blauwe Kamille, Cederhout, Dennen, Kruidnagel, Lavendel, Roos, Sandelhout, Sinaasappel en Ylang Ylang olie. 

Een leuke geurcombinatie kan zijn:

Patchouli - Roos - Sinaasappel of Bergamot

Patchouli - Lavendel - Ylang Ylang

Dennen - Patchouli - Cederhout

Patchouli olie uit IndonesiëPatchouli etherische olie

Winning van etherische Patchouli olie

De Patchouli plant is een ruig kruid dat behoort tot de lipbloemigen net als lavendel en de munt soorten. Het is een aromatische, vaste plant die tot 90 cm hoog kan worden. De Pogostemon Cablin (Patchouli plant) heeft een stevige, harige stengel, grote, geurige, donzige bladeren en bloeiende toppen van wit-violette bloemen in de zomer.

Volle zon kan de plant niet verdragen. Daarom wordt de plant in tropisch Azië landen zoals Indonesië vaak geplant op teakplantages. Naast Indonesië is Patchouli een inheemse plant uit India en de Filipijnen. Hedendaags wordt de Patchouli plant ook gekweekt in China, Maleisië en Zuid-Afrika.

Waterdamp destillatie

Onze Patchouli etherische olie halen we door middel van waterdamp destillatie uit de gedroogde bladeren van de Pogostemon Cablin plant uit Indonesië. Patchouli olie heeft een donker oranje tot donkerbruine kleur. Voor 1 liter etherische Patchouli olie is 30 tot 35 kilo gedroogde Patchouli bladeren nodig van de Pogostemon Cablin plant. De etherische olie wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie.

Stoomdestillatie

Over de flesjes

Patchouli oliePatchouli olie

De 5 ml en 20 ml bruine glazen flesjes bevatten een druppelaar en een kindvriendelijke dop.

Patchouli etherische olie met pipet

De 100 ml bruine glazen flesjes bevatten een pipet.

De 500 ml en de liter fles Patchouli olie worden gebruikt als navulverpakking.

Kies dus de verpakking die het beste bij je toepassing past bovenaan rechts bij maak een keuze.

Productspecificaties

Artikelnummer
1802994
SKU
20001574
EAN
8717825910330
Afmetingen
2 x 2 x 6
Gewicht
30

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Beauty & Care Patchouli olie
Patchouli olie

Patchouli olie is natuurlijk en wo...

Patchouli olie is natuu...

Op voorraad
€6,95 Incl. BTW
Toevoegen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »