Rozemarijn olie - Beauty & Care BV
0
Producten
Populaire Geuren
  • Bel ons
    ← Terug naar het hoofdmenu
    Producten
    → Bekijk alle Producten
    Etherische olie
    Saunageuren
    Stoombadmelk
    Begeuring
    Massage & Verzorging
    Natuurlijk
    Overige
    ← Terug naar het hoofdmenu
    Populaire Geuren
    → Bekijk alle Populaire Geuren
    Eucalyptus
    Winter
    Munt
    Lavendel
    Rozenmusk
    Hamam
    Dennen
    Sinaasappel
    Opium
    Overige
    • Rozemarijn etherische olie
    • Rozemarijn etherische olie
    • Rozemarijn etherische olie
    • Rozemarijn etherische olie
    • Rozemarijn etherische olie
    • Rozemarijn etherische olie

    Rozemarijn etherische olie

    Artikelcode: 1800594
    Rozemarijn olie heeft een sterk, fris, muntachtig-pikant, houtig aroma. Rozemarijn etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie uit het bloeiende kruid. Rozemarijn olie hoort bij de Chakra: Wadhistana (Sacraal) met de kleur oranje.
    Beschikbaar in de varianten:
    €4,99
    Inclusief BTW
    €4,12
    Excl. btw
    0 sterren op basis van 0 beoordelingen
    Beoordeling toevoegen

    Geur Rozemarijn olie

    Rozemarijn etherische olie geeft een frisse, kruidige Rozemarijn geur.
    De hele Rozemarijn plant geurt kruidig met een duidelijke kamfernoot.
    De geur is zacht kruidig, warm en bloemiger dan de kamfer- en cineolchemotypen.

    Werking Rozemarijn olie

    De etherische olie is goed te gebruiken in de ochtend.
    Rozemarijn etherische olie gaat bacteriegroei tegen en werkt als oppepper.
    Rozemarijn werd door de Romeinen al gebruikt voor het verbeteren van het geheugen en het concentratievermogen.
    Daarom wordt deze olie veelal gebruikt voor het studeren en tijdens het werk.

    Waar wordt de essentiele olie voor toegepast?

    Rozemarijn staat ook als symbool voor trouw.
    Daarom werd het gebruikt bij huwelijken.
    Mensen met koude voeten en handen hebben baat bij Rozemarijn.
    Rozemarijn wordt veel gebruikt in de keuken om vlees en andere gerechten te kruiden.
    De essentiele olie geeft een gevoel van warmte.
    De parfumindustrie gebruikt Rozemarijn olie vooral in mannenparfums en eau-de-colognes.
    Deze etherische olie wordt hierin gebruikt als topnoot.

    Gebruik Rozemarijn olie

    In de sauna: voeg 5 tot 10 druppels toe aan een ijsbal of aan het water in het saunakuipje
    In een aromabrander: voeg 2 tot 4 druppels toe aan het water in een aromabrander
    Op een aromastone: voeg 2 tot 4 druppels toe aan het steentje van de aromastone
    In een diffuser: voeg 2 tot 4 druppels toe aan het water in de diffuser
    In een massage olie: voeg maximaal 25 druppels Rozemarijn olie toe aan 250 ml Zoete Amandel olie voor een natuurlijke, activerende massage olie.
    Om mee te stomen: voeg maximaal 1 tot 4 druppels toe aan kokend water en stoom met een handdoek over het hoofd
    In de stoomcabine: voeg 2 tot 4 druppels etherische olie toe aan een sponsje en leg deze in een rvs schaaltje onder de stoompijp
    In bad: gebruik voor Rozemarijn in bad onze Rozemarijn badolie omdat Rozemarijn etherische olie anders op het water blijft drijven.
    Gebruik deze badolie niet net voor het slapen gaan omdat deze badolie opwekkend werkt.
    - Rozemarijn is geschikt voor mensen met een lage bloeddruk.

    Waarschuwingen

    - De etherische olie niet puur innemen of puur op de huid gebruiken.
    - Rozemarijn is in het bijzonder geschikt voor de gevoelige en geïrriteerde huid. 
    - Niet tijdens de zwangerschap gebruiken. 

    Rozemarijn olie is goed te mengen met

    De essentiële olie is goed te mengen met basilicum, citrus oliën, cederhout, dennen, lavandin, lavendel, lemongrass, eucalyptus, munt, pepermunt, laurier en petit grain olie. 

    De Rozemarijn plant en de winning van de etherische olie

    Deze natuurlijke etherische Rozemarijn olie wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie van de groenblijvende struik met recht opgaande takken, smalle naaldvormige bladeren en lichtblauwe bloemen. De naam is vermoedelijk afkomstig van 'ros maris' wat zeedauw betekend.
    De Rozemarijn plant werd vroeger al gezien als heilig.
    In veel landen stond Rozemarijn bekend als beschermer tegen boze geesten.
    Er is tussen de 50 en 100 kilo plantenmateriaal (bloemen, blad en twijgen) nodig om 1 liter essentiële Rozemarijn olie te verkrijgen.
    Rozemarijn is een kleurloze tot lichtgele etherische olie.

     

    Over de flesjes

    De 5 ml en 20 ml bruine glazen flesjes bevatten een druppelaar en een kindvriendelijke dop en de 100 ml bruine glazen flesjes bevatten een pipet.
    De liter fles wordt gebruikt als navulverpakking.

     

    Producteigenschappen: 

    Producteigenschappen etherische Eucalyptus olie Botanische naam: 
    Herkomst: 
    Basis: 
    Ingrediënten: 
    Geurgroepen: 
    Geursterkte: 
    Geurtonen: 
    Seizoenen: 
    Rosmarinus Officinalis Herb oil
    Spanje
    Etherische olie
    Rosmarinus Officinalis Herb oil, D-Limonene, Linalool
    Kruiden
    3 - Gemiddeld
    Middentoon
    Zomer

    0 sterren op basis van 0 beoordelingen Beoordeling toevoegen
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »