Gratis verzending > 30 euro in NL en BE
Verzending < 2 werkdagen
Gratis cadeau > 40 euro
B2B
0
Review Logo9,6 @ Google
Filters

Prijs

Tot

Werking

  • Toon meer
  • Toon minder

Op basis van

Geurgroep

Geursterkte

Geurtoon

Seizoen

Etherische olie

Voor aromatherapie worden veelal etherische oliën ingezet. Naast etherische olie hebben ook menthol kristallen een zuiverende werking. Geuren werken in op het onderbewuste en brengen hiermee een verstoord zenuwstelsel in evenwicht.

Aromatherapie wil zeggen behandelen met geur. Etherische oliën worden ook wel Essentiële oliën genoemd. Dit zijn twee verschillende benamingen voor etherische olie.

Essentiële olie

Geuren werken in op het onderbewuste en brengen hiermee een verstoord zenuwstelsel in evenwicht.
Bij een behandeling wordt er gekeken naar zowel het lichaam als de psyche.
Vaak hebben lichamelijke klachten te maken met onderliggende psychische klachten.

Wat zijn etherische oliën?

De geur van een bloem, een boom, een plant, een kruid of specerij wordt veroorzaakt door de etherische olie.
Etherische oliën worden uit verschillende planten, kruiden, bomen, zaden en bloemen gewonnen.

Een herkenbaar voorbeeld van het makkelijk vrijkomen van een etherische olie is het schillen van een citroen. Wanneer je de schil samenknijpt springt er vocht uit de schil welke in de ogen prik die sterk ruikt naar Citroen. Dat is de etherische olie van de citroen. Hetzelfde geldt voor Sinaasappels en Mandarijnen.

Beauty & Care etherische oliën zijn 100% zuiver, natuurlijk, onverdund of versneden. De etherische olie is op de webshop veelal verkrijgbaar in 5 ml, 20 ml, 100 ml en liter flessen omdat we een etherische olie groothandel zijn.

 

Kruiden waarvan etherische olie wordt gemaakt

Etherische oliën zijn onderverdeeld in 6 groepen:

1. Hout zoals Eucalyptus en Cederhout
2. Citrus zoals Bergamot en Bloedsinaasappel
3. Kruiden zoals Rozemarijn en Oregano
4. Bloemen zoals Ylang Ylang en Kamille
5. Hars zoals Wierook en Benzoë
6. Specerijen zoals Anijs en Gember

 

Etherische olie wordt gewonnen door middel van 3 verschillende methodes:

1. Stoomdestillatie bij hout, kruiden, bloemen en specerijen
2. Koude persing bij schillen van citrus vruchten
3. Extractie bij bloesems en sommige harsen

Er is veelal 50 tot 100 kg van een plant nodig om 1 liter etherische olie te verkrijgen, afhankelijk van de soort therapeutische olie. Soms is er maar 25 kg van een plant nodig en soms is er veel meer plantenmateriaal nodig om 1 liter etherische olie te verkrijgen. Daarom zit er een prijsverschil in de grote variatie van essentiële oliën.

Omdat er uit zo veel aromatische planten maar 1 liter etherische olie wordt gewonnen is deze olie zeer sterk van geur. Omdat er zoveel aromatische planten gebruikt worden kan er aan een etherische olie ook een therapeutische werking worden toegeschreven.
Voor deze heerlijke geur en therapeutische werking wordt etherische olie veelvuldig ingezet.


Hoe worden etherische oliën geproduceerd?


Bij stoomdestillatie wordt de etherische olie in het decanteervat bovenin afgetapt en de onderste laag wordt gebruikt als bloemenwater. Voor echte etherische olie kan je terecht op onze webshop.

Essentiële olie heeft een sterk effect op het gevoel. Het is bekend dat 2 zenuwbanen direct van het reukzintuig naar het limbische systeem in de hersenen lopen (dit deel van de hersenen is betrokken bij het geheugen en de emoties). Een voorbeeld uit het dagelijks leven is dat je een geur waarneemt wanneer je in een bos loopt en een dennen geur ruikt. Bij het gebruik van etherische Dennen olie denk je weer aan de boswandelingen met de familie.

Ook etherische olie mixen zoals Hamam en Sauna Gold mix kunnen goed gebruikt worden. Omdat deze mixen geheel samengesteld zijn uit etherische oliën kunnen ze een bepaalde beleving of werking meer naar voren te halen.

 

Etherische oliën cadeaupakket

Wat zijn de verschillende toepassingen van etherische oliën?:

- massage oliën
- badoliën
- geurbranders
- aromastones
- aroma diffusers
- gelpakking
- bodylotion
- geurstokjes
- sauna opgietmiddelen
- stoombadmelk
- scrubzout 
- scrubolie
- douchegel
- shampoo
- handzeep
- zeepblokken
- etherische olie mixen
- roomsprays
- kaarsen
- bruisballen
- schoonmaakproducten

Aroma diffuser voor etherische olie

Verstuivers

Koop nu onze Geurbranders of Aromastone om de heerlijke geuren van de zuivere etherische oliën te verspreiden door iedere gewenste ruimte.

 

Etherische olie herkomst en definitie

Het woord etherisch komt van het Engelse Essential oil waardoor de verwarring met het Nederlandse Essentiële oliën wel eens naar voren komt. Wij gebruiken altijd het woord etherische oliën producten omdat het vluchtige oliën zijn. Etherisch betekent namelijk vluchtig, wat inhoud dat de geur bij gebruik vervliegt en geen resten achter laat.

Al onze etherische oliën zijn geschikt voor gebruik in de aromatherapie. Het zijn geen biologische essentiële olie geuren, maar wel natuurlijke etherische oliën zonder toevoegingen. Daarom kan je gerust Beauty & Care etherische olie kopen.

De verschillende oliën worden gewonnen uit verschillende delen van een plant.
Zo heb je bijvoorbeeld Kaneel schors en Kaneel blad olie. Dit zijn twee totaal verschillende oliën ook al worden ze uit dezelfde planten gewonnen.

Gebruik etherische olie niet puur op de huid, maar verdun deze altijd met een basis olie zoals Zoete Amandel olie of Druivenpit olie.

 

Hoe gebruik ik etherische oliën voor aromatherapie?

Tea Tree olie

Tea Tree olie

Australian Tea Tree olie heeft antibacteriële eigenschappen waardoor het goed werkt tegen acné, kalknagels en schimmelinfecties. Deze Tea Tree olie is 100% puur en geschikt voor aromatherapie.

Gebruik 25 druppels Tea Tree olie in 250 ml Zoete Amandel olie. We hebben ook kant en klare Tea Tree Lavender Argan oil die direct op de huid gebruikt kan worden. Gebruik Tea Tree olie niet puur op de huid aangezien dit een zeer krachtige etherische olie is.

Lavendel olie

Lavendel olie

Lavendel olie heeft kalmerende en ontspannende eigenschappen.
Daarom wordt deze etherische olie veelvuldig gebruikt tegen stress. Lavendel olie werkt goed tegen muggen. Deze 100% pure olie is vrij zacht waardoor deze geschikt is om te gebruiken bij baby’s en kinderen en tijdens de zwangerschap.

Er wordt zelfs gezegd dat deze etherische olie puur op de huid gedruppeld mag worden.
Maar wij raden nooit aan om etherische olie puur op de huid te gebruiken, dus verdun deze etherische olie dan ook liever in een basisolie product.

Cederhout olie

Cederhout olie

Cederhout essentiële olie wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie. Ceder olie wordt veel gebruikt in de sauna en in een massage olie.

Eucalyptus olie

Eucalyptus olie

Eucalyptus olie is concentratie bevorderend en werkt adem verruimend. Daarom werkt deze olie goed tegen verkoudheid.

Eucalyptus olie wordt sterk geassocieerd met de sauna. Eucalyptus olie wordt ook gebruikt bij paarden bij problemen aan de luchtwegen. Deze Eucalyptus olie is 100% puur.

 

Citroen olie

Citroen olie

Citroen olie is 100% puur en sterk antibacterieel waardoor deze veelvuldig gebruikt wordt in schoonmaakmiddelen.

Citroen olie werkt goed tegen muggen en werkt goed op hout voor het onderhouden van meubels en gitaren. Wrijf het hout in met Citroen olie en poets het hout op voor een reinigende werking van het hout.

 

Bloedsinaasappel olie

(bloed)Sinaasappel olie

Sinaasappel olie zorgt ervoor dat mensen vrolijk worden wanneer deze toegepast wordt in de aromatherapie.

Sinaasappel olie is veelvuldig gebruikt tegen angst en stress. Sinaasappel olie wordt ook wel gebruikt om een geur te neutraliseren. Deze Sinaasappel olie is 100% puur.

Bloedsinaasappel olie is net iets zoeter van geur dan gewone Sinaasappel olie en wordt daarom ook veelvuldig gevraagd.

 

Mandarijn olie

Mandarijn olie

Mandarijn olie werkt kooplust bevorderend. Deze aromatherapie olie mag gebruikt worden bij baby’s, kinderen en tijdens de zwangerschap. Mandarijn olie is een milde olie die ook wanneer deze gemengd wordt met Zoete Amandel olie of Argan olie in het gezicht gebruikt mag worden. Deze olie zorgt ervoor dat mensen vrolijk worden. Het werkt goed tegen stress en tegen cellulitis. Mandarijn olie is gewonnen door persing en 100% puur.

 

Patchouli olie

Patchouli olie

Patchouli olie is een rijke, warme en kruidige geur. Patchouli olie is één van de weinige etherische oliën die beter wordt naarmate de jaren verstrijken. Deze 100% pure etherische olie is heerlijk in een massage olie bij een Thaise kruidenstempel massage.

 

Lemongrass olie

Lemongrass olie

Lemongrass heeft een sterke citrusgeur en werkt insectenwerend. Lemongrass olie wordt ook wel Citroengras olie genoemd en is familie van Grapefruit en Citronella olie.

 

Anijs olie

Anijs olie

Anijs essentiële olie wordt gewonnen uit de zaden van Anijs en heeft een soort van drop geur. Anijs olie wordt veel gebruikt in de sauna.

 

Gember olie

Gember olie

Gember essentiële olie heeft een warme, specerijen geur. Gember etherische olie wordt veel gebruikt bij massages bij gespannen spieren.

 

Kruidnagel olie

Kruidnagel olie

Kruidnagel essentiele olie heeft een warme, rijke, specerijen geur. Kruidnagel wordt veel gemixt met andere geuren zoals Sinaasappel en Kaneel.

 

Rozemarijn olie

Rozemarijn olie

Rozemarijn essentiële olie heeft een warme, kruidige geur. Wanneer je deze etherische olie gebruikt wordt je minder moe. Gebruik deze vluchtige olie dus niet net voordat je gaat slapen, maar liever als je net wakker bent of nog lang wakker hoort te blijven. Rozemarijn olie is ook verkrijgbaar als badolie voor als je nog een lange dag of nacht hebt.

 

Oregano olie

Oregano olie

Oregano olie heeft een sterke, warme en kruidige geur die veel overeenkomt met Marjolein olie. Deze olie wordt gewonnen uit de geneeskrachtige planten van de Oregano plant. Oregano zit net als Basilicum en Jeneverbes olie in de kruiden etherische olie categorie en komt voor in het middellandse zeegebied.

 

Blauwe Kamille olie

Blauwe Kamille olie

Kamille olie heeft een erg sterke geur en wordt daarom bijna alleen maar ingezet voor de therapeutische werking. De Blauwe Kamille olie is net als Jasmijn olie en Ylang Ylang olie een bloemige etherische olie.
Bloemige etherische olie geuren zijn veelal erg duur omdat deze gewonnen worden door middel van Extractie.

 

Basilicum olie

Basilicum olie

Deze etherische olie heeft een verlichtende werking bij ademhalingsproblemen. Basilicum olie wordt veelal ingezet bij verkoudheid, angst en stress.

 

 

Welke etherische oliën zijn het meest effectief bij het verlichten van stress en angst?

Klik hier voor de 9 meest ontspannende etherische oliën die helpen bij het verlichten van stress en angst.

 

Kunnen etherische oliën helpen bij het verbeteren van de slaap?

Sommige etherische oliën kunnen helpen bij het verbeteren van de slaap aangezien ze ontspannend werken, de geest tot rust kunnen brengen en stress en angst verminderen. Dit zijn bijvoorbeeld etherische oliën als Lavendel, Sinaasappel, Bergamot, Ylang Ylang en Mandarijn. 

Gebruik deze etherische oliën enkelvoudig of mix er 1 of 2 met elkaar in een aroma diffuser en geniet van de heerlijke geur en ontspannende sfeer in de ruimte. Lavendel kan goed gemengd worden met Mandarijn, Sinaasappel, Bergamot en Ylang Ylang. Deze geuren gaan allemaal goed samen, dus je kunt het eigenlijk niet verkeerd doen.

 

Hoe kan ik etherische oliën veilig verdunnen voor topisch gebruik?

Etherische oliën horen sterk verdund te worden voor topisch gebruik. Houdt 5 tot 10 ml op 1 liter bodylotion, shampoo, douchegel of massage olie aan. Het is gewoon mogelijk om het aan de bovenkant van de fles erbij te druppelen. (5 ml = 100 druppels en 10 ml = 200 druppels etherische olie) Daarna hoef je alleen nog maar de liter fles te schudden (met de dop erop) en daarna is deze klaar voor gebruik.

 

Hoe kan ik etherische oliën veilig gebruiken rond kinderen en huisdieren?

Bewaar etherische oliën altijd in een kastje waar kinderen en huisdieren niet bij kunnen. Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, dus gebruik ze spaarzaam en verdun ze met water in een diffuser of met olie als je ze op de huid wilt gebruiken.

Zorg er bij huisdieren voor dat er altijd voldoende ventilatie is en een deur open staat zodat het huisdier weg kan als deze daar behoefte aan heeft. Kijk uit met Tea Tree olie bij katten en honden. Katten ruiken 25 tot 50 keer sterker dan mensen en honden 50 tot 100 keer sterker. Zorg er dus voor dat het voor hen niet te sterk is.

Gebruik etherische oliën nooit puur op huisdieren of kinderen. Als huisdieren zwakheid, spiercontracties en ongecoördineerd gedrag wacht dan drie dagen met het verspreiden van etherische olie. Hierna zijn de huisdieren namelijk weer compleet hersteld. Etherische olie nooit laten innemen door huisdieren en kinderen, ook bij volwassenen dit niet zo maar doen maar overleg dit eerst met een aromatherapeut.

 

Waar kan ik kwalitatief hoogwaardige etherische oliën kopen?

Kijk op onze webshop voor ons gehele assortiment aan verschillende oliën, hier kan je voordelig, kwalitatief hoogwaardige etherische olie kopen. Ook zijn er accessoires zoals aroma diffusers, aromabranders en aromastones en wellness producten die je kunt gebruiken tijdens de behandeling te koop.

Filter
57 producten
Beauty & Care Menthol kristallen
Menthol kristallen

Pure, natuurlijke, menthol kristal...

Pure, natuurlijke, ment...

Op voorraad
€4,99 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Eucalyptus olie
Eucalyptus olie

Eucalyptus olie heeft een sterke, ...

Eucalyptus olie heeft e...

Op voorraad
€3,99 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Patchouli olie
Patchouli olie

Patchouli olie is natuurlijk en wo...

Patchouli olie is natuu...

Op voorraad
€5,49 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Rozemarijn olie
Rozemarijn olie

Rozemarijn olie heeft een sterk, f...

Rozemarijn olie heeft e...

Op voorraad
€5,49 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Hamam mix
Hamam mix

Hamam mix met lemongrass en lavend...

Hamam mix met lemongras...

Op voorraad
€5,49 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Lavendel olie
Lavendel olie

Franse Lavendel Barrême olie heef...

Franse Lavendel Barrêm...

Op voorraad
€9,95 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Sauna Gold mix
Sauna Gold mix

Sauna Gold mix heeft een fris, zoe...

Sauna Gold mix heeft ee...

Op voorraad
€5,49 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Kruizemunt olie
Kruizemunt olie

Etherische Kruizemunt olie wordt g...

Etherische Kruizemunt o...

Op voorraad
€5,49 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Sinaasappel olie
Sinaasappel olie

Sinaasappel olie heeft een fris, d...

Sinaasappel olie heeft ...

Op voorraad
€4,99 Incl. BTW
Toevoegen
  • Gratis verzending > 30 euro in NL en BE
  • Verzending < 2 werkdagen
  • Gratis cadeau > 40 euro
Beauty & Care Cadeaupakket etherische olie Geurtraining
Cadeaupakket etherische olie Geurtraining

Deze geurtrainingset bevat de volg...

Deze geurtrainingset be...

Op voorraad
€22,95 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Terpentijn olie
Terpentijn olie

Terpentijn olie is een natuurlijke...

Terpentijn olie is een ...

Op voorraad
€3,99 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Pepermunt olie
Pepermunt olie

Pepermunt olie is natuurlijk en he...

Pepermunt olie is natuu...

Op voorraad
€4,99 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Munt olie
Munt olie

Munt olie vult iedere gewenste rui...

Munt olie vult iedere g...

Op voorraad
€4,99 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Dennen olie
Dennen olie

Dennen etherische olie is natuurli...

Dennen etherische olie ...

Op voorraad
€5,49 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Lemongrass olie
Lemongrass olie

Lemongrass etherische olie heeft e...

Lemongrass etherische o...

Op voorraad
€5,49 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Pitta Dosha mix
Pitta Dosha mix

Pitta Dosha mix is een natuurlijke...

Pitta Dosha mix is een ...

Op voorraad
€15,50€11,95 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Eucalyptus Munt mix
Eucalyptus Munt mix

Eucalyptus Munt mix is verfrissend...

Eucalyptus Munt mix is ...

Op voorraad
€5,49 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Oregano olie
Oregano olie

Oregano olie is natuurlijk en heef...

Oregano olie is natuurl...

Op voorraad
€5,49 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Cederhout olie Texas
Cederhout olie Texas

Cederhout etherische olie heeft ee...

Cederhout etherische ol...

Op voorraad
€4,99 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Litsea Cubeba olie
Litsea Cubeba olie

Litsea Cubeba olie heeft een inten...

Litsea Cubeba olie heef...

Op voorraad
€5,49 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Bloedsinaasappel olie
Bloedsinaasappel olie

Bloedsinaasappel olie heeft een fr...

Bloedsinaasappel olie h...

Op voorraad
€4,99 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Citroen olie
Citroen olie

Citroen etherische olie is natuurl...

Citroen etherische olie...

Op voorraad
€4,99 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Spar olie
Spar olie

Siberische Spar etherische olie wo...

Siberische Spar etheris...

Op voorraad
€5,49 Incl. BTW
Toevoegen
Beauty & Care Tea Tree olie
Tea Tree olie

Tea Tree olie heeft een aroma dat ...

Tea Tree olie heeft een...

Op voorraad
€5,49 Incl. BTW
Toevoegen

Overige categorieën in Wellness

Etherische olie

Aromatherapie wil zeggen behandelen met geur. Etherische oliën worden ook wel Essentiële oliën genoemd. Dit zijn twee verschillende benamingen voor etherische olie.

Essentiële olie

Geuren werken in op het onderbewuste en brengen hiermee een verstoord zenuwstelsel in evenwicht.
Bij een behandeling wordt er gekeken naar zowel het lichaam als de psyche.
Vaak hebben lichamelijke klachten te maken met onderliggende psychische klachten.

Wat zijn etherische oliën?

De geur van een bloem, een boom, een plant, een kruid of specerij wordt veroorzaakt door de etherische olie.
Etherische oliën worden uit verschillende planten, kruiden, bomen, zaden en bloemen gewonnen.

Een herkenbaar voorbeeld van het makkelijk vrijkomen van een etherische olie is het schillen van een citroen. Wanneer je de schil samenknijpt springt er vocht uit de schil welke in de ogen prik die sterk ruikt naar Citroen. Dat is de etherische olie van de citroen. Hetzelfde geldt voor Sinaasappels en Mandarijnen.

Beauty & Care etherische oliën zijn 100% zuiver, natuurlijk, onverdund of versneden. De etherische olie is op de webshop veelal verkrijgbaar in 5 ml, 20 ml, 100 ml en liter flessen omdat we een etherische olie groothandel zijn.

 

Kruiden waarvan etherische olie wordt gemaakt

Etherische oliën zijn onderverdeeld in 6 groepen:

1. Hout zoals Eucalyptus en Cederhout
2. Citrus zoals Bergamot en Bloedsinaasappel
3. Kruiden zoals Rozemarijn en Oregano
4. Bloemen zoals Ylang Ylang en Kamille
5. Hars zoals Wierook en Benzoë
6. Specerijen zoals Anijs en Gember

 

Etherische olie wordt gewonnen door middel van 3 verschillende methodes:

1. Stoomdestillatie bij hout, kruiden, bloemen en specerijen
2. Koude persing bij schillen van citrus vruchten
3. Extractie bij bloesems en sommige harsen

Er is veelal 50 tot 100 kg van een plant nodig om 1 liter etherische olie te verkrijgen, afhankelijk van de soort therapeutische olie. Soms is er maar 25 kg van een plant nodig en soms is er veel meer plantenmateriaal nodig om 1 liter etherische olie te verkrijgen. Daarom zit er een prijsverschil in de grote variatie van essentiële oliën.

Omdat er uit zo veel aromatische planten maar 1 liter etherische olie wordt gewonnen is deze olie zeer sterk van geur. Omdat er zoveel aromatische planten gebruikt worden kan er aan een etherische olie ook een therapeutische werking worden toegeschreven.
Voor deze heerlijke geur en therapeutische werking wordt etherische olie veelvuldig ingezet.


Hoe worden etherische oliën geproduceerd?


Bij stoomdestillatie wordt de etherische olie in het decanteervat bovenin afgetapt en de onderste laag wordt gebruikt als bloemenwater. Voor echte etherische olie kan je terecht op onze webshop.

Essentiële olie heeft een sterk effect op het gevoel. Het is bekend dat 2 zenuwbanen direct van het reukzintuig naar het limbische systeem in de hersenen lopen (dit deel van de hersenen is betrokken bij het geheugen en de emoties). Een voorbeeld uit het dagelijks leven is dat je een geur waarneemt wanneer je in een bos loopt en een dennen geur ruikt. Bij het gebruik van etherische Dennen olie denk je weer aan de boswandelingen met de familie.

Ook etherische olie mixen zoals Hamam en Sauna Gold mix kunnen goed gebruikt worden. Omdat deze mixen geheel samengesteld zijn uit etherische oliën kunnen ze een bepaalde beleving of werking meer naar voren te halen.

 

Etherische oliën cadeaupakket

Wat zijn de verschillende toepassingen van etherische oliën?:

- massage oliën
- badoliën
- geurbranders
- aromastones
- aroma diffusers
- gelpakking
- bodylotion
- geurstokjes
- sauna opgietmiddelen
- stoombadmelk
- scrubzout 
- scrubolie
- douchegel
- shampoo
- handzeep
- zeepblokken
- etherische olie mixen
- roomsprays
- kaarsen
- bruisballen
- schoonmaakproducten

Aroma diffuser voor etherische olie

Verstuivers

Koop nu onze Geurbranders of Aromastone om de heerlijke geuren van de zuivere etherische oliën te verspreiden door iedere gewenste ruimte.

 

Etherische olie herkomst en definitie

Het woord etherisch komt van het Engelse Essential oil waardoor de verwarring met het Nederlandse Essentiële oliën wel eens naar voren komt. Wij gebruiken altijd het woord etherische oliën producten omdat het vluchtige oliën zijn. Etherisch betekent namelijk vluchtig, wat inhoud dat de geur bij gebruik vervliegt en geen resten achter laat.

Al onze etherische oliën zijn geschikt voor gebruik in de aromatherapie. Het zijn geen biologische essentiële olie geuren, maar wel natuurlijke etherische oliën zonder toevoegingen. Daarom kan je gerust Beauty & Care etherische olie kopen.

De verschillende oliën worden gewonnen uit verschillende delen van een plant.
Zo heb je bijvoorbeeld Kaneel schors en Kaneel blad olie. Dit zijn twee totaal verschillende oliën ook al worden ze uit dezelfde planten gewonnen.

Gebruik etherische olie niet puur op de huid, maar verdun deze altijd met een basis olie zoals Zoete Amandel olie of Druivenpit olie.

 

Hoe gebruik ik etherische oliën voor aromatherapie?

Tea Tree olie

Tea Tree olie

Australian Tea Tree olie heeft antibacteriële eigenschappen waardoor het goed werkt tegen acné, kalknagels en schimmelinfecties. Deze Tea Tree olie is 100% puur en geschikt voor aromatherapie.

Gebruik 25 druppels Tea Tree olie in 250 ml Zoete Amandel olie. We hebben ook kant en klare Tea Tree Lavender Argan oil die direct op de huid gebruikt kan worden. Gebruik Tea Tree olie niet puur op de huid aangezien dit een zeer krachtige etherische olie is.

Lavendel olie

Lavendel olie

Lavendel olie heeft kalmerende en ontspannende eigenschappen.
Daarom wordt deze etherische olie veelvuldig gebruikt tegen stress. Lavendel olie werkt goed tegen muggen. Deze 100% pure olie is vrij zacht waardoor deze geschikt is om te gebruiken bij baby’s en kinderen en tijdens de zwangerschap.

Er wordt zelfs gezegd dat deze etherische olie puur op de huid gedruppeld mag worden.
Maar wij raden nooit aan om etherische olie puur op de huid te gebruiken, dus verdun deze etherische olie dan ook liever in een basisolie product.

Cederhout olie

Cederhout olie

Cederhout essentiële olie wordt gewonnen door middel van stoomdestillatie. Ceder olie wordt veel gebruikt in de sauna en in een massage olie.

Eucalyptus olie

Eucalyptus olie

Eucalyptus olie is concentratie bevorderend en werkt adem verruimend. Daarom werkt deze olie goed tegen verkoudheid.

Eucalyptus olie wordt sterk geassocieerd met de sauna. Eucalyptus olie wordt ook gebruikt bij paarden bij problemen aan de luchtwegen. Deze Eucalyptus olie is 100% puur.

 

Citroen olie

Citroen olie

Citroen olie is 100% puur en sterk antibacterieel waardoor deze veelvuldig gebruikt wordt in schoonmaakmiddelen.

Citroen olie werkt goed tegen muggen en werkt goed op hout voor het onderhouden van meubels en gitaren. Wrijf het hout in met Citroen olie en poets het hout op voor een reinigende werking van het hout.

 

Bloedsinaasappel olie

(bloed)Sinaasappel olie

Sinaasappel olie zorgt ervoor dat mensen vrolijk worden wanneer deze toegepast wordt in de aromatherapie.

Sinaasappel olie is veelvuldig gebruikt tegen angst en stress. Sinaasappel olie wordt ook wel gebruikt om een geur te neutraliseren. Deze Sinaasappel olie is 100% puur.

Bloedsinaasappel olie is net iets zoeter van geur dan gewone Sinaasappel olie en wordt daarom ook veelvuldig gevraagd.

 

Mandarijn olie

Mandarijn olie

Mandarijn olie werkt kooplust bevorderend. Deze aromatherapie olie mag gebruikt worden bij baby’s, kinderen en tijdens de zwangerschap. Mandarijn olie is een milde olie die ook wanneer deze gemengd wordt met Zoete Amandel olie of Argan olie in het gezicht gebruikt mag worden. Deze olie zorgt ervoor dat mensen vrolijk worden. Het werkt goed tegen stress en tegen cellulitis. Mandarijn olie is gewonnen door persing en 100% puur.

 

Patchouli olie

Patchouli olie

Patchouli olie is een rijke, warme en kruidige geur. Patchouli olie is één van de weinige etherische oliën die beter wordt naarmate de jaren verstrijken. Deze 100% pure etherische olie is heerlijk in een massage olie bij een Thaise kruidenstempel massage.

 

Lemongrass olie

Lemongrass olie

Lemongrass heeft een sterke citrusgeur en werkt insectenwerend. Lemongrass olie wordt ook wel Citroengras olie genoemd en is familie van Grapefruit en Citronella olie.

 

Anijs olie

Anijs olie

Anijs essentiële olie wordt gewonnen uit de zaden van Anijs en heeft een soort van drop geur. Anijs olie wordt veel gebruikt in de sauna.

 

Gember olie

Gember olie

Gember essentiële olie heeft een warme, specerijen geur. Gember etherische olie wordt veel gebruikt bij massages bij gespannen spieren.

 

Kruidnagel olie

Kruidnagel olie

Kruidnagel essentiele olie heeft een warme, rijke, specerijen geur. Kruidnagel wordt veel gemixt met andere geuren zoals Sinaasappel en Kaneel.

 

Rozemarijn olie

Rozemarijn olie

Rozemarijn essentiële olie heeft een warme, kruidige geur. Wanneer je deze etherische olie gebruikt wordt je minder moe. Gebruik deze vluchtige olie dus niet net voordat je gaat slapen, maar liever als je net wakker bent of nog lang wakker hoort te blijven. Rozemarijn olie is ook verkrijgbaar als badolie voor als je nog een lange dag of nacht hebt.

 

Oregano olie

Oregano olie

Oregano olie heeft een sterke, warme en kruidige geur die veel overeenkomt met Marjolein olie. Deze olie wordt gewonnen uit de geneeskrachtige planten van de Oregano plant. Oregano zit net als Basilicum en Jeneverbes olie in de kruiden etherische olie categorie en komt voor in het middellandse zeegebied.

 

Blauwe Kamille olie

Blauwe Kamille olie

Kamille olie heeft een erg sterke geur en wordt daarom bijna alleen maar ingezet voor de therapeutische werking. De Blauwe Kamille olie is net als Jasmijn olie en Ylang Ylang olie een bloemige etherische olie.
Bloemige etherische olie geuren zijn veelal erg duur omdat deze gewonnen worden door middel van Extractie.

 

Basilicum olie

Basilicum olie

Deze etherische olie heeft een verlichtende werking bij ademhalingsproblemen. Basilicum olie wordt veelal ingezet bij verkoudheid, angst en stress.

 

 

Welke etherische oliën zijn het meest effectief bij het verlichten van stress en angst?

Klik hier voor de 9 meest ontspannende etherische oliën die helpen bij het verlichten van stress en angst.

 

Kunnen etherische oliën helpen bij het verbeteren van de slaap?

Sommige etherische oliën kunnen helpen bij het verbeteren van de slaap aangezien ze ontspannend werken, de geest tot rust kunnen brengen en stress en angst verminderen. Dit zijn bijvoorbeeld etherische oliën als Lavendel, Sinaasappel, Bergamot, Ylang Ylang en Mandarijn. 

Gebruik deze etherische oliën enkelvoudig of mix er 1 of 2 met elkaar in een aroma diffuser en geniet van de heerlijke geur en ontspannende sfeer in de ruimte. Lavendel kan goed gemengd worden met Mandarijn, Sinaasappel, Bergamot en Ylang Ylang. Deze geuren gaan allemaal goed samen, dus je kunt het eigenlijk niet verkeerd doen.

 

Hoe kan ik etherische oliën veilig verdunnen voor topisch gebruik?

Etherische oliën horen sterk verdund te worden voor topisch gebruik. Houdt 5 tot 10 ml op 1 liter bodylotion, shampoo, douchegel of massage olie aan. Het is gewoon mogelijk om het aan de bovenkant van de fles erbij te druppelen. (5 ml = 100 druppels en 10 ml = 200 druppels etherische olie) Daarna hoef je alleen nog maar de liter fles te schudden (met de dop erop) en daarna is deze klaar voor gebruik.

 

Hoe kan ik etherische oliën veilig gebruiken rond kinderen en huisdieren?

Bewaar etherische oliën altijd in een kastje waar kinderen en huisdieren niet bij kunnen. Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd, dus gebruik ze spaarzaam en verdun ze met water in een diffuser of met olie als je ze op de huid wilt gebruiken.

Zorg er bij huisdieren voor dat er altijd voldoende ventilatie is en een deur open staat zodat het huisdier weg kan als deze daar behoefte aan heeft. Kijk uit met Tea Tree olie bij katten en honden. Katten ruiken 25 tot 50 keer sterker dan mensen en honden 50 tot 100 keer sterker. Zorg er dus voor dat het voor hen niet te sterk is.

Gebruik etherische oliën nooit puur op huisdieren of kinderen. Als huisdieren zwakheid, spiercontracties en ongecoördineerd gedrag wacht dan drie dagen met het verspreiden van etherische olie. Hierna zijn de huisdieren namelijk weer compleet hersteld. Etherische olie nooit laten innemen door huisdieren en kinderen, ook bij volwassenen dit niet zo maar doen maar overleg dit eerst met een aromatherapeut.

 

Waar kan ik kwalitatief hoogwaardige etherische oliën kopen?

Kijk op onze webshop voor ons gehele assortiment aan verschillende oliën, hier kan je voordelig, kwalitatief hoogwaardige etherische olie kopen. Ook zijn er accessoires zoals aroma diffusers, aromabranders en aromastones en wellness producten die je kunt gebruiken tijdens de behandeling te koop.

Etherische olie
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »